Šport > Kolesarstvo
12951 ogledov

Še dva zvezdnika končala Tour, Roglič nazaj na kolesu

Miguel Angel Lopez Epa
Primož Roglič se je po poškodbah na Touru vrnil na kolo.

Pred 19. etapo sta kolesarsko dirko po Franciji predčasno končala Kolumbijec Miguel Angel Lopez in Kanadčan Michael Woods, sta sporočili njuni ekipi Movistar in Israel Start-Up Nation. Razlog odstopa obeh je boljša priprava na olimpijske igre v Tokiu, kjer bo cestna dirka na sporedu že drugi tekmovalni dan.

Woods je do četrtkove etape še imel teoretične možnosti za osvojitev pikčaste majice za najboljšega hribolazca, a jo je z novo etapno zmago osvojil vodilini na dirki Tadej Pogačar (UAE Emirates).

Lopez in Woods sicer nista prva, ki sta sodelovanje na Touru predčasno končala zaradi olimpijskih iger, za podobno potezo sta se že prej odločila Nizozemec Mathieu van der Poel, ki pa bo nastopil v gorskem kolesarstvu, in Italijan Vincenzo Nibali.

Na cestno dirko pa se je medtem že začel pripravljati tudi slovenski as Primož Roglič, ki je Tour predčasno zaključil zaradi okrevanja po padcu. "Vesel. Znova na cesti," je tako pred dnevom zapisal na svojem instagramu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice