Šport > Kolesarstvo
16637 ogledov

Pogačar: "Vedel sem, da blefira!"

Tadej Pogačar TdF Epa
Konkurenti še naprej ne najdejo odgovora na moč slovenskega šampiona.

Tadej Pogačar je v težki 17. etapi dirke po Franciji v neposrednem dvoboju z glavnima tekmecema še enkrat pokazal, da mu bo težko preprečiti ubranitev lanske zmage. Na Col du Portet je prišel kot prvi, pred Dancem Jonasom Vingegaardom in Ekvadorcem Richardom Carapazom.

Pogačar je na zadnjem vzponu vseskozi poskušal z napadi, a se ni znebil obeh zasledovalcev. Poskusil je kar šestkrat, ko pa je prvič napadel Carapaz, je zaostal Vingegaard. Ta se je nato vrnil, v zadnjih sto metrih pa je bil Slovenec najmočnejši in slavil peto etapno zmago na dveh francoskih pentljah.

Tadej Pogačar TdF Tour de France Šport Hud boj v Pirenejih, Pogačar zablestel na Portetu!

"Vsi trije smo se odlepili, a zgolj Jonas in jaz sva sodelovala. Skušal sem nekajkrat pobegniti, saj bi lahko pridobil še nekaj časa, a bila sta zelo dobra. Zato sem na koncu zgolj še sprintal in bilo je dovolj," je zaključek ocenil vodilni na letošnjem Touru.

Že med etapo so se trije najboljši v današnji etapi veliko pogovarjali, na koncu pa sta nekaj besed spregovorila tudi Vingegaard in Pogačar. "Ni kakšnih skrivnosti. Nisva prav veliko govorila. Povedal mi je, da najbrž Carapaz blefira, ampak to sem vedel tudi sam. Ni bilo nič neobičajnega, to je pač taktika v kolesarstvu. Nato je Carapaz res napadel in moral sem se potruditi, da sem ga ujel in držal njegovo kolo. Bilo je zelo težko," je še razkril Gorenjec.

V četrtek sledi še ena zahtevna etapa v Pirenejih od Pauja do gorskega cilja na Luz Ardiden (129,7 km). Karavano v petek čaka ravninska etapa, v soboto pa slabih 31 km dolg kronometer, ki še lahko premeša karte.

Tadej Pogačar Pojasnil zadeve Šport Pogačarjev trener brutalno udaril po Tadejevih glavnih rivalih: "Nič od nič!"
Komentarjev 3
  • Robert_Lea 10:05 15.julij 2021.

    V zadnjih 4 tednih sem prejel 27346 EUR od dela s krajšim delovnim časom od doma. To službo sem dobil pred dvema mesecema in v prvem mesecu sem brez spletnih izkušenj prejel 20569 EUR. ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • lada 21:50 14.julij 2021.

    fa fa fa bo pofafala zmagovalcu, saj ne bo potomcev od take žleht babe !

Sorodne novice