Šport > Kolesarstvo
20476 ogledov

Danec se glede Pogačarjevih šibkosti obrnil na Rogliča, Tadej jima odgovarja

Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard Profimedia
Pogačarjevi rivali še vedno neuspešno iščejo kakršenkoli način, da bi odkrili Slovenčevo šibko točko.

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar je lahko mirno pričakal drugi dan počitka na letošnji Dirki po Franciji, saj ima v skupnem seštevku lepo prednost 5 minut in 18 sekund pred Rigobertom Uranom.

A kljub Kolumbijčevem odličnem drugem mestu se vseeno za najtežja Tadejeva nasprotnika zaenkrat zdita Ekvadorec Richard Carapaz na četrtem (+5:33) in predvsem mladi Danec Jonas Vingegaard na tretjem mestu (+5:32).

Prav slednji je bil do sedaj edini kolesar na Touru, ki je na videz "nepremagljivega" Pogačarja uspel spraviti v težave, ko je napadel na Mont Ventoux. Zdaj pa so se pojavile govorice, da naj bi se mladi Danec obrnil na svojega zvezdniškega sotekmovalca pri Jumbo-Vismi Primoža Rogliča, če mu lahko razkrije kakšno skrivnost ali šibkost o svojem mladem rojaku.

"Zagotovo me Primož pozna dosti bolje od Jonasa, toda ne vem, če mu lahko razkrije kaj takega, kar bi vplivalo na našo situacijo," je bil na prost dan samozavesten Pogačar, ko so ga mediji povprašali o kovanju načrtov znotraj Jumbo-Visme, a je nato vseeno dodal, da je zagtovo dobro, da Jonas išče nasvet pri takšnem šampionu, kot je Primož: "Zagotovo mu bo dal dober nasvet za prihodnji teden. V naslednjih dneh bomo videli, kako se bo to poznalo."

Jonas Vingegaard | Avtor: Profimedia Profimedia

Ne glede na to, kaj je Roglič razkril svojemu mlademu danskemu kolegu, Pogačar v zadnji teden vstopa z zelo lepo prednostjo in njegovi nasprotniki bodo morali resnično pokazati nekaj neverjetnega, če želijo zlomiti slovenskega kolesarja. Toda nevarnosti vendarle še ni konec. Danes bo tako na vrsti prva od treh težkih pirenejskih etap, razgibana 16. preizkušnja od El Pas de la Case do Saint-Gaudensa, dolga 169 km, ki ima štiri kategorizirane vzpone.

"Še ves teden dirkanja je pred nami, še trije dnevi v Pirenejih, zanesljivo bomo utrujeni. Na vsaki veliki dirki se nekaj naučim, po eni strani se tudi veselim Pirenejev kot testa za zadnji teden. Do zdaj sem kolesaril bolj obrambno, ker nisem bil v napadalnem načinu, bomo pa videli, kako se bo odvijalo v tem tednu. Kakorkoli se bo obrnilo, bo to dober Tour," pred odločilnimi dnevi na francoski pentlji razmišlja Pogačar.

Primož Roglič Konec negotovosti Šport Roglič navdušil Slovenijo z odlično novico Tadej Pogačar TdF Tour de France Šport Pogačar odgovoril na stalne primerjave z Armstrongom Tadej Pogačar in Primož Roglič Mediji "blesteli" Šport Tadeja provocirali, zakaj je Slovenija bolj za Roglo, Pogi z odličnim odgovorom Primož Roglič Rogličeva dežela Šport Jumbo-Visma naredila neverjetno reklamo Sloveniji in njenim lepotam Tadej Pogačar Najresnejši tekmeci Šport Pogačar pojasnil, kdo mu je še nevaren v boju za zmago

 

Komentarjev 1
  • Michael_Colon 10:26 14.julij 2021.

    V zadnjih 4 tednih sem prejel 27346 EUR od dela s krajšim delovnim časom od doma. To službo sem dobil pred dvema mesecema in v prvem mesecu sem brez spletnih izkušenj prejel 20569 EUR. ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice