Šport > Kolesarstvo
9177 ogledov

"Doping? Lahko se sprašujemo, izjemen je sicer od začetka"

Tadej Pogačar Profimedia
"Generacije kolesarjev bodo morale odgovarjati na vprašanja, ki so jih pustili tekmovalci pred njimi."

Predstave Tadeja Pogačarja na dirki po Franciji so prestrašile mnoge v kolesarski karavani, brez kakršnihkoli dokazov so se tako začela sumničenja in namigovanja o uporabi nedovoljenih poživil, branilec rumene majice pa se je zaradi tega že moral zagovarjati tudi na novinarski konferenci.

Poudaril je, da je vseskozi testiran, a to ne bo zadovoljilo skeptikov, saj so ljubitelji kolesarstva v preteklosti podobne odgovore poslušali tudi pri Lancu Armstrongu. Slednjemu, zlati kokoši tega športa, so sicer večkrat nepravilnosti spregledali tudi pri Mednarodni kolesarski zvezi.

Prav zaradi temne preteklosti v kolesarstvu nihče nikomur ne verjame, po vsaki odlični predstavi pa si bližje seznamu osumljenih. V teh dneh je tako na tapeti mladi slovenski šampion. Za mnenje o vsem skupaj je bil vprašan tudi nekdanji britanski poklicni kolesar Daniel Lloyd.

Tadej Pogačar Spet so tu Šport Pogačar besen na namigovanja: "Mislim, da imamo dovolj..."

"Vsi so upravičeni do tega, da se sprašujejo. Še posebej tsti, ki smo ljubitelji tega športa, ki ga gledamo in smo bili tudi del njega. V preteklosti smo se navadili na predstave, ki so bile predobre, da bi bile resnične. In izkazalo se je, da so bile večinoma res predobre z razlogom. Na žalost to ni bilo ugotovljeno takoj, ampak so bili ljudje spoznani za krive šele čez vrsto let. Ta zgodovina bo s športom živela še zelo, zelo dolgo. Generacije kolesarjev bodo morale odgovarjati na vprašanja, ki so jih pustili tekmovalci pred njimi," je v Eurosportovi oddaji dejal Lloyd.

tadej pogačar | Avtor: Epa Epa

Tadej Pogačar Legendarna etapa Šport Izjemen dan za Jumbo, Pogi prvič v težavah Tadej Pogačar, Primož Roglič Jumbo-Visma Šport "Pogačar tega Rogliču ne bi mogel narediti. To drži kot pribito"

Komentarjev 1
  • Robert_Quintero 11:14 08.julij 2021.

    Google plačuje dobro plačo od doma od 4500 do 6000 dolarjev na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ..... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice