Šport > Kolesarstvo
9054 ogledov

Pogačar besen na namigovanja: "Mislim, da imamo dovolj..."

Tadej Pogačar Profimedia
Tadej Pogačar je mnenja, da bi neprestana testiranja na Touru morala zapreti usta vsem dvomljivcem.

Natančno dva tedna pred načrtovanim prihodom v Pariz je uspel slovenski kolesarski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) z neverjetno lahkoto pošteno pobegniti vsem svojim največjim rivalom na letošnji Dirki po Franciji,

A po zaslugi nekaterih nekdanji nosilcev rumene majice se bo dosti težje otresel namigovanj o dopingu, kot se je otresel svoje konkurence.

22-letni kolesar, ki je na najvišji sceni šele tretjo sezono, je bil pod udarom kritik že na lanskem Touru po neverjetni predstavi na kronometru s ciljem na Planche des Belles Filles, ko si je na predzadnji dan privozil rumeno majico in zmago v skupnem seštevku.

Tadej Pogačar | Avtor: Epa Epa

Tokrat pa se je v središču medijske pozornosti, ki nestrpno išče kak nov škandal, znašel že dosti prej, potem ko si je že po vsega devetih etapah privozil prednost večjo od petih minut pred najnevarnejšimi konkurenti (med katere ne štejemo ubežnika Ben O'Connorja, ki je z enim uspešnim begom v skupnem seštevku drugi z dvema minutama in sekundo zaostanka).

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

"Mislim, da imamo dovolj kontrol, ki bi jim morale dokazati zmoto. Vem, da sem na primer imel včeraj kat tri kontrole v enem dnevu, dve pred samo etapo in eno po koncu. Mislim, da ima to dovolj teže, da se jim dokaže zmoto," je odgovoril Pogačar na zadnje vprašanje, ki je bilo na video novinarski konferenci dovoljeno tujim novinarjem.

Slednji nikakor ne morejo verjeti Pogačarjevim izjemnim nastopom, a hkrati pozabljajo, da njegova prednost zagotovo ne bi bila tako velika in njegove predstave spet tako dominantne, če ne bi na letošnjem Touru imela velike težave dva kolesarja, ki so ju pred začetkom dirke vsi videli kot največja Tadejeva nasprotnika.

Toda Primož Roglič je na žalost grdo padel tekom tretje etape in je zaradi poškodb že zapustil dirko, precej podobna usoda pa je doletela Gerainta Thomasa, ki pa kljub izpahu rame nadaljuje z dirko v ozadju skupnega seštevka.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Ineos Grenadiers so se med drugim tudi odločili, da dva izmed svojih najboljših kolesarjev pustijo doma, saj je Egan Bernal nedavno osvojil Giro, Adam Yates pa naj bi bil kapetan na Vuelti.

Ob pomanjkanju nekaterih najboljših kolesarjev sveta, ki bi zagotovo lahko malo bolj držali korak z izjemnim Pogačarjem, tako mladi Slovenec po besedah slovitega francoskega časnika Le Monda resnično izgleda kot "Profesionalni kolesar proti šolarčkom." A to še ne pomeni, da je v igri tudi doping, pač pa je lanski zmagovalec skupnega seštevka dejansko toliko boljši od okrnjene konkurence.

Toda dokler bo Tadej v rumenem, bodo po zaslugi nekaterih nekdanjih zmagovalcev obtožbe in sumi deževali z vseh strani. In naj da skozi še toliko negativnih testov, nekaterih govoric se preprosto ne da utišati.

Komentarjev 2
  • Isela_Hodges 11:10 07.julij 2021.

    Google plačuje dobro plačo od doma od 4500 do 6000 dolarjev na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ..... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • sam1 07:30 07.julij 2021.

    Če bi bil namesto Tadej Pogačar Ted Pog bi bilo pa vse v najlepšem redu in bi ga bili polni svetovni mediji,tako pa.....

Sorodne novice