Šport > Kolesarstvo
4192 ogledov

Takšen je razplet lova za povzročiteljico grozljive nesreče

Nesreča, Tour de France Twitter
Žensko s kartonskim transparentom, ki je na Touru zakrivila grozljiv padec, so uspešno aretirali.

Preiskovalci nesreče v prvi etapi kolesarske dirke po Franciji so sporočili, da so danes aretirali gledalko s kartonskim transparentom, ki je v soboto povzročila množični padec glavnine. Preiskovalci so za AFP dejali, da so formalno identificirali žensko in jo danes priprli.

"Žensko smo formalno identificirali in jo pridržali pred nekaj minutami," so francoski tiskovni agenciji dejali viri blizu preiskovalcev nesreče. Aretacijo je nato za AFP potrdila tudi državna tožilka v Normandiji Camille Miansoni.

Ta se je zgodila v prvi etapi od Bresta do Landerneauja, potem ko je ženska kameram pozirala s kartonskim transparentom, vanj pa se je nič hudega sluteč zaletel nemški član Jumbo-Visme Tony Martin. Prek njega je padel tudi moštveni kolega, slovenski as Primož Roglič, za njim pa so po tleh zgrmeli še številni drugi in povsem ustavili glavnino.

Vodstvo dirke po Franciji je takoj po etapi dejalo, da bodo žensko poiskali in tožili, iskanje pa je trajalo nekaj dni, saj je gledalka takoj po nesreči zbežala.

 
Komentarjev 3
 • Avatar Mehičanka76
  Mehičanka76 19:46 30.junij 2021.

  Tako je, za tako neumnost mora biti kazen. Naj bo taka, da bo v poduk!

 • Avatar darklord
  darklord 17:29 30.junij 2021.

  Pravilno, kazen na polno!

 • Avatar crusader666
  crusader666 17:29 30.junij 2021.

  Zdej naj ji pa nabijejo enormne kazni, da bo v poduk še drugim idiotom, ki se sončijo na sredi trase tik pred kolesarji!!

Sorodne novice