Šport > Kolesarstvo
41222 ogledov

To se zgodi, ko pade Roglič

Tour de France, padec Epa
Ko v kaosu iščeš slovenskega asa.

Prvo etapo na dirki po Franciji sta zaznamovala dva velika padca, v prvem, ki ga je zakrivila gledalka ob cesti, so bili udeleženi tudi kolesarji ekipe Jumbo Visma, med njimi tudi slovenski kolesarski šampion Primož Roglič. Ta je kasneje v etapi osvojil tretje mesto.

Ob padcu so hitro reagirali tudi v nizozemski ekipi, poglavitna skrb pa je bil Slovenec. Jumbo-Visma je imela sicer smolo, da se je njeno vozilo nahajalo šele na 23. mestu v spremljevalni karavani. Mehanik Sem Versteeg je po sporočilu, da je prišlo do množičnega padca, skočil iz avtomobila, snel Rogličevo rezervno kolo, nato pa se v teku prebijal mimo gledalcev in ostalih vozil. Da je prišel na prizorišče padca, je poteboval minuto časa.

Od kolesarjev svojega moštva je Versteeg naletel najprej na Tonyja Martina in Wouta van Aerta, a očitno imel naročilo, da najde Rogliča. Pomiril ga je šele Sepp Kuss, ki je na mehanikovo vprašanje, če je Primož že odšel, povsem mirno odvrnil, da ga ni videl. Američanovo sporočilo je bilo tako moč razumeti, da se je slovenski as odpeljal naprej. Šele nato je bilo kolo ponujeno Kussu, a je ta odvrnil, da ne potrebuje celotnega kolesa.

Komentarjev 1
  • Sean_Pal 15:54 27.junij 2021.

    Z enostavnim domačim spletnim delom v prostem času zaslužim več kot 15.000 EUR. Sem redni študent in samo s tem, ko sem dve uri opravljal to službo, sem prejšnji mesec s tem delom zaslužil 17.528 EUR. ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice