Šport > Kolesarstvo
31359 ogledov

Gledalka zakrivila grozljiv množičen padec, udeležen tudi Roglič!

Tour de France Twitter
Na prvi etapi Dirke po Franciji je nespretna gledalka zakrivila množičen padec, v katerega je bil vpleten tudi Primož Roglič.

45 kilometrov pred koncem prve etape Dirke po Franciji smo bili priča množičnemu padcu, v katerem jo je najhuje odnesla prav Jumbo-Visma našega Primoža Rogliča, saj so se prav kolesarji nizozemske ekipe prvi znašli na tleh.

Do incidenta je prišlo zaradi nespametne gledalke, ki je s transparentom uspela zadeti enega izmed vodilnih kolesarjev Jumbo-Visme, Nemca Tonyja Martina, ki je s svojim padcem na tla spravil skorajda vse preostale člane nizozemske ekipe ter še številne druge kolesarje.

Martin je vozil tik za Robertom Gesinkom, ki je bil edini iz Jumbo-Visme, ki se je še uspel ogniti padcu, medtem ko se Nemec več ni mogel ogniti gledalki, ki je gledala stran in držala svoj transparent preko ceste.

Povsem razredčena glavnina je nato povsem spustila tempo, tako da so lahko tudi kolesarji, ki so potrebovali zdravniško pomoč, ujeli vodilne kolesarje.

V glavnini so brez vidnih poškodb nadaljevali z dirko tudi vsi štirje Slovenci, čeprav je moral Tadej Pogačar še kar nekaj časa loviti glavnino.

Izmed vseh kolesarjev je po padcu zaenkrat odstopil le Jasha Sütterlin, celo zvesti Rogličev pomočnik Tony Martin je okrvavljen in v bolečinah uspel nadaljevati z dirko.

Wout Van Aert in Primož Roglič Odnosi v Jumbo-Vismi Šport Rogličev sotekmovalec razkril, da se ne namerava takoj podrediti Primožu Tadej Pogačar : Primož Roglič Kdo več ve? Šport Slovenska asa in rivala pred Tourom obračunala še v kvizu o Sloveniji primož roglič Pred spektaklom Šport Strokovnjak: Roglič ima problem
 
Komentarjev 4
  • rd2dmk2 22:14 26.junij 2021.

    vse za samopromocijo, verjetno se bo ugotovilo da je bila kakšna "slavna z zurnala". transparent je bil obrnbjen proti kameri, ne proti kolesarjem . kazen - dosmrtno bi ji morala tisti transparent nosit okol

  • munja 22:10 26.junij 2021.

    To se vedno dogaja. Pred navijače bi bilo treba postavit ograje, ker so eni res idioti.

  • Janez_53 22:02 26.junij 2021.

    To trapo bi bilo treba zapreti!!! Organizatorji bodo verjetno morali razmisliti, kako pred takimi kreteni zaščititi tekmovalce!

Sorodne novice