Šport > Kolesarstvo
2709 ogledov

Odlična novica za vse, ki boste na Touru navijali za oba Slovenca

roglič pogačar Epa
Odlična novica prihaja iz Francije, kjer bodo pred Dirko po Franciji precej omilili vse omejitve. Na etapah bomo tako znova lahko spremljali navijače, če bodo ti predložili potrebna dokazila v povezavi s koronavirusom.

Sicer še ni prišlo do uradne potrditve, toda sloviti francoski časnik Le Parisien že poroča, da bo Dirka po Franciji gostila neomejeno število gledalcev na ciljnem in startnem področju etap.

Uradno sicer do konca junija v Franciji še vedno veljajo zelo stroge omejitve, ki so dovoljevale zelo malo število stojišč, medtem ko naj bi bile na startu in cilju etap postavljene manjše tribune, ki bi bile lahko zasedene le 65-odstotno. Gledalci, ki bi si želeli dogodek ogledati ob sami progi, bi morali držati kar štiri metre razdalje med seboj.

Toda organizatorji so se uspeli z oblastmi dogovoriti, da se bodo omejitve odstranile, na startih in ciljih etap pa bomo ponovno lahko priča tisočerim navijačem, ki bodo vzpodbujali najboljše kolesarje sveta.

Seveda pa bodo nekatere omejitve ostale, izmed katerih je zagotovo najpomembnejša, da se bodo lahko na startnih in ciljnih področjih zbirali le ljudje, ki bodo imeli potrebna PCT dokazila.

Sprostitev ukrepov mora sicer potrditi vsako okrožje posebej, a po pisanju Le Parisiena naj ne bi bilo dvoma, da bodo zgledu Bretanije, ki gosti prvi štiri etape dirke, sledila tudi ostala okrožja.

Poleg omenjenih startnih in ciljnih področij naj bi bilo gledalcem dostopno tudi večje število gorskih prelazov, na katerih si bodo v živo lahko ogledali najboljše kolesarje sveta.

Tako da če si želite v živo ogledati, kako se oba slovenska šampiona borita za drugo zaporedno slovensko slavje na največji dirki na svetu, le pohitite po potrebna potrdila in se odpravite v Francijo! Zagotovo lahko slovenski navijači znova pričarajo čarobno vzdušje!

Komentarjev 1
  • zvone92 16:15 24.junij 2021.

    Oba Slovenca???? Jaz navijam za tretjega...Mohoriča, pa tam je tudi četrti??? Slo novinarji...katastrofa in sramota. 🤨

Sorodne novice