Šport > Kolesarstvo
3418 ogledov

Slovenski as pred Tourom: "Sem premlad, previsok in pretežek..."

Matej Mohorič Epa
Največjo kolesarsko dirko na svetu nestrpno ne pričakujeta zgolj oba slovenska kandidata za najvišja mesta v skupni razvrstitvi, temveč tudi lovec na etapne zmage Matej Mohorič.

Medtem ko so oči celotnega sveta uprte predvsem v dva slovenska kolesarska šampiona, ki veljata za glavna favorita za skupno zmago na Dirki po Franciji, imamo Slovenci še nekaj drugih vročih želez v ognju.

Poleg Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja, ki bosta predvsem ciljala na skupni seštevek, bo svojo priložnost poizkusil izkoristiti tudi izjemni slovenski sprinter Luka Mezgec, ki bo verjetno predvsem pomagal pripraviti ugodno izhodišče za sprint moštvenemu kolegu Michaelu Matthewsu, Slovenija pa ima svojega aduta še v kolesarju ekipe Bahrain Victorious, Mateju Mohoriču.

Prav slednji pa bi lahko dosegel neverjeten mejnik ter postal šele 24. aktivni kolesar ter drugi Slovenec z etapno zmago na čisto vseh treh velikih tritedenskih dirkah, saj mu po slavju na Vuelti leta 2017 in Giru 2018 manjka le še zmaga na Touru.

Matej Mohorič | Avtor: Epa Epa

Mohorič bo sicer imel polne roke dela s pomočjo svojemu kapetanu Jacku Haigu ter ob morebitni slabi formi Avstralca s pomočjo Pellu Bilbaou ali Woutu Poelsu, toda morda bo prav tretja Dirka po Franciji srečna za izjemno napadalnega slovenska kolesarja, ki slovi po svojih vratolomnih spustih in pogumnih vožnjah.

Na novo okronani slovenski državni prvak bo sicer Tour dočakal v odlični formi, saj je blestel na nedavni Dirki po Sloveniji, na kateri je dolgo zaostajal le za Pogačarjem, na koncu pa je dvem etapnim drugim mestom dodal še sedmo mesto v skupnem seštevku ter majico za najboljšega kolesarja po točkah. Po končani Dirki po Sloveniji pa je v polnem sijaju zablestel na državnem prvenstvu, na katerem je osvojil naslov državnega prvaka.

Matej Mohorič | Avtor: Sportida Sportida

Dobro pripravljenost ter predvsem odlično razpoloženje pa je tik pred dirko potrdil še s svojim tweetom, s katerim je nasmejal socialna omrežja.

Pri statistični kolesarski spletni strani ProCyclingStats so namreč pred začetkom dirke izračunali, da je povprečna starost 184 kolesarjev, ki bodo sodelovali na letošnjem Touru 29,63 let, povprečna višina znaša 181 centimetrov, teža pa 69,3 kilogramov.

Mohorič se je na vse skupaj pošalil, da je očitno premlad, previsok in pretežek, toda ves navdušen, da bo lahko del letošnjega Toura.

Mohorič s svojimi 26 leti, 185 centimetri in 72 kilogrami resda nekoliko odstopa od povprečja, a ga v preteklosti to ni nikoli oviralo pri doseganju izjemnih rezultatov...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice