Šport > Kolesarstvo
2410 ogledov

Veliki tekmec se o Slovencih tako šali s članom svoje ekipe

Geraint Thomas Epa
"Slovenci so dobri," pravi kolesarski zvezdnik.

Čez dva dni se bo v Brestu začela letošnja dirka po Franciji, kjer med največja favorita za skupno zmago znova sodita tudi slovenska kolesarska šampiona. Lani je na preizkušnji večino časa vodil Primož Roglič, a ga je v predzadnji etapi z odlično vožnjo na čas prehitel Tadej Pogačar in osvojil rumeno majico. A tudi tokrat bosta Slovenca imela močno konkurenco, med njimi bo tudi skupni zmagovalec iz leta 2018 Geraint Thomas.

Valižan naj bi bil odlično pripravljen, za sabo pa ima pri Ineos Grenadiers tudi izjemno ekipo. Britanci so tik pred odhodom v Bretanijo v videu predstavili svojega asa. Ta med drugim meni, da najtežja psihična naloga čaka Rogliča. "Ko sem bil star 14, 15 let nisem niti sanjal, da bom odhajal na Tour in ga poskušal osvojiti. Smo eno najmočnejših moštev. Enkrat sem ga že osvojil, če zafrknem, ali pa se kaj zgodi, enega že imam. To zmanjšuje pritisk. Ves pritisk je pravzaprav na fantih, ki jim to še ni uspelo. Roglič se naj kar poti," je med masažo v omenjenem videu (od 4:22 dalje) dejal Thomas.

"Lahko imaš pripravljeno taktiko, a se vse lahko spremeni v trenutku. Očitno je, da so Slovenci tako kot lani zelo močni... No, kolesarji so dobri, člani ekipe pa so grozni," je nadaljeval Valižan in pri tem v šali pokazal na svojega maserja. "Daj no, tega ne smeš reči," mu je v smehu odgovoril slovenski član moštva Ineos Marko Džalo.

Poleg kapetana Thomasa bodo barve Ineosa na letošnjem Touru zastopali še zmagovalec Gira leta 2019 Richard Carapaz, njegov naslednik iz leta 2020 Tao Geoghegan Hart, lani tretji na Touru Richie Porte, nekdanji svetovni prvak Michal Kwiatkowski ter zanesljivi pomočniki Luke Rowe, Dylan van Baarle in Jonathan Castroviejo.

Komentarjev 1
  • Russell_Ellinger 11:34 24.junij 2021.

    Z enostavnim domačim spletnim delom v prostem času zaslužim več kot 15.000 EUR. Sem redni študent in samo s tem, ko sem dve uri opravljal to službo, sem prejšnji mesec s tem delom zaslužil 17.528 EUR. ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice