Šport > Kolesarstvo
1735 ogledov

Slovenska asa in rivala pred Tourom obračunala še v kvizu o Sloveniji

Tadej Pogačar : Primož Roglič Reševalni pas/Twitter
Najboljša kolesarja na svetu Primož Roglič in Tadej Pogačar sta odlična promotorja Slovenije, kar sta znova dokazala tik pred Dirko po Franciji.

Pred slovenskimi ljubitelji kolesarstva je tretji vrhunec sezone. Po Dirki po Italiji, ki je po dolgih letih zapeljala preko meje na naša tla, in izjemno organizirani Dirki po Sloveniji, je pred vrati nov veliki spektakel, Dirka po Franciji, kjer bi glavno vlogo morala imeti Tadej Pogačar in Primož Roglič, ki sta po mnenju poznavalcev glavna favorita za skupno zmago.

Oči športnega sveta so tako nestrpno oprte v Slovenijo in njuna velika šampiona, ki naj bi še drugo leto zapored kraljevala na tej dirki vseh dirk.

Pri SloveniaInfo in njihovem Twitter profili "I Feel Slovenia" so tako izrabili to izjemno priložnost ter pripravili izvrsten reklamni video o lepotah Slovenije, v katerem sta imela glavno vlogo ravno oba kolesarska asa, ki sta se v zabavnem kvizu pomerila v znanju o Sloveniji.

Rogla in Pogi sta tako morala odgovarjati na vprašanja, kot so, kateri je najvišji gorski prelaz v Sloveniji, kje se nahaja edini slovenski otok in kje najstarejša vinska trta, katera slovenska restavracija ima dve Michelinovi zvezdici...

Oba kolesarja sta prikazala solidno znanje, čeprav sta naletela tudi na kakšno mino. Primož se je tako zmotil pri dolžini slovenske obale, Tadeja pa je povsem presenetilo vprašanje, kaj so to dödöli.

Na koncu sta bila pri zbiranju pravilnih odgovorov enako uspešna, tako da za razliko od Dirke po Franciji tokrat nismo dobili pravega zmagovalca.

Kateri od njiju pa bo boljši na dirki po francoski pentlji, pa bo znano čez dobre tri tedne, ko bodo v Parizu okronali novega (ali starega) kralja največje kolesarske dirke vseh časov.

Wout Van Aert in Primož Roglič Odnosi v Jumbo-Vismi Šport Rogličev sotekmovalec razkril, da se ne namerava takoj podrediti Primožu Dirka po Franciji V pričakovanju Toura Šport Slovenski as pred Tourom: "Sem premlad, previsok in pretežek..." Tadej Pogačar Po Franciji Šport Stavnice na strani slovenskega dvojca Tadej Pogačar Kakšna uspešnost Šport Neverjetna serija Pogačarja, ki mora skrbeti vse na Touru

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice