Šport > Kolesarstvo
11633 ogledov

Gledalka na begu pred policijo, ne piše se ji nič dobrega

Print Screen
Policija si pri iskanju gledalke, ki je povzročila množičen padec v uvodni etapi dirke po Franciji, pomaga tudi z družbenimi omrežji.

V Franciji je v teku obširna iskalna akcija za pobeglo gledalko, ki je s kartonastim transparentom zaprla pot Tonyju Martinu, moštvenemu kolegu Primoža Rogliča pri Jumbo-Vismi, in s tem poskrbela za kaotičen uvod v 108. izvedbo dirke po Franciji.

Obiskovalka etape, katere identiteta še ni znana, je takoj po hudem incidentu, v katerem jo je skupilo več udeležencev Toura, štirje pa so morali celo odpovedati nadaljnje nastope na dirki, pobegnila (!) s kraja nesreče.

Policija se za pomoč v iskalni akciji obrača na očividce, pri tem pa apelira tudi na vse uporabnike družbenih omrežjih, ki bi lahko na kakršenkoli način pripomogli k identifikaciji ubežnice.

"Povzročiteljica nesreče je do prihoda preiskovalcev že zapustila prizorišča," so v uradni izjavi zapisale francoske oblasti. Na spletu so delili tudi podroben opis njenega zunanjega izgleda in pozvali vse, ki bi lahko pomagali, naj se obrnejo na policijo.

tour de france nesreča | Avtor: Epa Epa
Nesreča se je zgodila 45 kilometrov pred koncem prve etape od Bresta do Landerneauja (197,8 km), ko jo gledalka s kartonastim transparentom zadela Nemca Tonyja Martina, nakar se je na tleh znašlo več deset kolesarjev, med njim tudi kapetan Jumbo-Visme Roglič, ki je doživel trd pristanek, a na srečo ušel hujšim posledicam.

Številni kolesarji so v padcu utrpeli odrgnine in modrice, vsaj osem jih je potrebovalo oskrbo zdravniške službe. Jasha Sütterlin (Team DSM) je zaradi poškodbe zapestja moral v bolnišnico. Organizatorji dirke bodo zoper gledalko vložili tožbo. 

"Tožili jo bomo zaradi neprimernega vedenja. To bomo storili zato, da bi peščico ljudi, ki počne takšne reči, odvrnili od tega, da bi uničili dirko za vse," je povedal namestnik direktorja dirke Pierre-Yves Thouault.

Policija bo zoper povzročitejico hude nesreče vložila obtožnico zaradi "povzročitve nenamerne poškodbe iz malomarnosti in namernega neupoštevanja varnostnih določil."

Tour de France, padec | Avtor: Epa Epa

Po poročanju L'Equipe gledalki grozi najmanj 1500 evrov denarne kazni, sankcije pa bi bile lahko še precej hujše, če bi se tožbi poimensko priključil kateri od poškodovanih kolesarjev, še zlasti Sütterlin, ki je potegnil najkrajši konec.

"V tem primeru ji po členu 222-20 kazenskega zakonika grozi enoletna zaporna kazen in globa v višini 15.000 evrov," navaja L'Equipe.

Komentarjev 7
  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 06:17 29.junij 2021.

    šlo je za sabotažo ene od ekip z upanjem, da bo Primož izločen iz dirke.

  • marsal22 11:18 28.junij 2021.

    bla, bla, bla, lahko tožijo in zagotovo izgubijo , saj niso omejili gibanja z preprekami kakršnih koli izvedb ! Poleg tega imajo ob progah premalo redarjev ! Zadostna redarska služba , bi moral biti sploh pogoj , da dirka poteka ...prikaži večpoteka po določeni trasi !

  • Toma 10:35 28.junij 2021.

    Saj jih je samo želela pihati... pol pa je morala sama popihati!

Sorodne novice