Šport > Kolesarstvo
48856 ogledov

Oglasil se je! Roglič razkril, kaj bo z nadaljevanjem Toura

primož roglič Print Screen
Slovenski kolesarski as je po vrnitvi iz bolnišnice delil vzpodbudne novice glede njegovega zdravstvenega stanja.

Primož Roglič (Jumbo-Visma) bo, kot pravi sam, lahko nadaljeval dirko po Franciji, potem ko v bolnišnici, kamor so ga po hudem padcu na tretji etapi odpeljali z rešilcem, niso odkrili nobenega zloma. 

primož roglič Masaker Šport Roglič po hudem padcu raztrgan in okrvavljen

"Na srečo sem še vedno v enem kosu. Nič ni zlomljeno. Potolčen sem po celem telesu. Za nami ni najboljši dan, vendar lahko nadaljujemo z dirko in gremo dalje. Zaključek etape je bil zelo stresen," je povedal 31-letni Kisovčan.

tadej pogačar Ogorčenje Šport Pogačar: "Bilo je grozno, kot na vojnem polju"

Na vprašanje, ali bi morali komisarji glede na število padcev tekmovalcem pripisati enak čas, je Roglič odvrnil: "Nisem pravi človek, da bi lahko odločal o tem. Ne vem, kaj se je prazvaprav zgodilo. Videl sem samo nekaj fantov, ki so ležali po tleh. Predvsem je to eno veliko s*anje, saj vsi trdo treniramo in nihče si ne zasluži, da pristane na tleh. Bomo videli. Dokler smo v dirki, se lahko borimo."

Po neuradnih informacijah je slovenski kolesar krivdo za nesrečo pripisal Sonnyju Colbrelliju, kateremu naj bi očital, da mu je dal t.i. "bodiček".

Žal je bil vir, na katerega se sklicuje twitter kanal La Flamme Rouge, odstranjen.

geraint thomas Tour Šport Grd padec velikega favorita, slaba novica tudi za Rogliča

Športni direktor Jumba Visme Frans Maassen je takoj po koncu etape za RTV Slovenija povedal, da je bil Roglič napoten v bolnišnici na slikanje in da ni videti dobro.

"Počakali smo na Primoža po padcu in iz avtomobila sem videl, da je zelo poškodovan. Zdaj smo ga odpeljali v bolnišnico, kjer bodo naredili rentgenske preglede njegovega hrbta. Več informacij o njegovem stanju trenutno še nimamo, a ni bil v dobrem stanju. Mogoče je celo, da ne bo mogel nadaljevati. Doživel je hud padec," je za RTV Slovenija povedal eden izmed šefov nizozemske ekipe.

Groza Šport Gledalka na begu pred policijo, ne piše se ji nič dobrega

Komentarjev 2
  • miha.z 21:24 28.junij 2021.

    Italijani so barabe, ga je Colbrelli zanalašč podru!

  • marsal22 19:50 28.junij 2021.

    Tudi slaba taktika TJV in neverjetno slaba organizacija Toura , ki je na ravni izpred 50 let , ko so bili še preprostejši materiali in tehnologija ni bila na tem nivoju !