Šport > Kolesarstvo
1738 ogledov

"Pogačar in Roglič se z drugimi ne obremenjujeta"

Tadej Pogačar, Primož Roglič Epa
Nekdanji zmagovalec dirke po Franciji je spregovoril o rivalstvu med Primožem Rogličem in Tadejem Pogačarjem.

Tako Primož Roglič kot branilec naslova Tadej Pogačar sta na uvodnih dveh etapah dirke po Franciji potrdila dobro formo in napovedala resen boj za skupno zmago. Pred dvema ravninskima preizkušnjama ima mlajši rojak na tretjem mestu skupne razvrstitve zgolj sekundo prednosti pred četrtouvrščenim Rogličem.

V boju za drugo mesto na nedeljski etapi je bil Pogačar znova hitrejši od Rogliča, oba pa sta v primerjavi s sobotnim zmagovalcem Julianom Alaphilippom pridobila dve sekundi. Rumeno majico je oblekel Mathieu van der Poel.

Tadej Pogačar, Primož Roglič Tour Šport Slovenca sta se gledala in izpustila Nizozemca do posebne zmage

Petkratni olimpijski prvak zmagovalec Tour 2012 Bradley Wiggins je po uvodnih dveh etapah povzel svoje videnje rivalstva med obema najboljšima kolesarjema na svetu.

"Prva dva dneva Toura sta bila Pogačar in Roglič precej izenačena. Pazila sta eden na drugega in si nista dopustila niti centimetra, kar nam pove, da se oba vidita na prvi ali drugi stopnički letošnjega Toura. Ne zdita se preveč obremenjena z drugimi kolesarji," je prepričan 41-letnik Britanec.

"Že zdaj imamo zelo napet boj v skupnem seštevku, ki postaja obračun med dvema kolesarjema. Tako Pogačar kot Roglič v drugem vidita največjega konkurenta," je dodal Wiggins.

Groza Šport Gledalka na begu pred policijo, ne piše se ji nič dobrega

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice