Šport > Kolesarstvo
2741 ogledov

"Ne čutim se krivega za Rogličev padec"

roglič Epa
Kolesar ekipe Bahrain Victorius je bil vpleten v padec slovenskega asa.

Primož Roglič je deset klometrov pred koncem tretje etape grdo padel. Kar nekaj časa je potreboval, da je znova sedel na kolo, na koncu pa je za najboljšimi zaostal za minuto in 21 sekund ter v skupnem seštevku s tretjega padel na 20. mesto. Za nosilcem rzmene majice Mathieujem van der Poelom trenutno zaostaja minuto in 35 sekund.

Po koncu etape je Roglič odšel v bolnišnico, kjer pa so na srečo ugotovili, da ni prišlo do zlomov. Po levi strani telesa zelo močno odrgnjeni Zasavec je sporočil, da bo nadaljeval z dirko, a bo vsaj še nekaj dni, jutri je na sporedu pomembna vožnja na čas, še čutil posledice padca.

"Ostali kolesarji so mi dejali, da je nekdo trčil v Rogliča in da je zato poletel v zrak," je še pred Rogličevim obiskom v bolnišnici o nesrečnem dogodku spregovoril šef moštva Jumbo Visma Richard Plugge. Pri tem je dodal, da ve, kdo je krivec, vendar ga ne bo imenoval.

tadej pogačar Ogorčenje Šport Pogačar: "Bilo je grozno, kot na vojnem polju" primož roglič Masaker Šport Roglič po hudem padcu raztrgan in okrvavljen

Nekaj ur po tem, ko je v etapi osvojil peto mesto, se je sicer od dogodka distinciral Sonny Colbrelli. "Očitno je, da si nikoli ne želiš, da bi nekdo padel. Gre za nesečen slučaj. Glavnina se je na ozki cesti premikala z leve proti desni. Roglič je poizkusil priti naprej, najini krmili pa sta se zapletli, kar bi skoraj pomenilo padec za oba. Le sreča je bila, da tudi sam nisem padel. Zelo mi je žal za Rogliča, želim si, da se to ne bi zgodilo, ampak ne verjamem, da sem jaz kriv za njegov padec," je dejal italijanski prvak.

primož roglič | Avtor: Print Screen Print Screen

Roglič vsaj v izjavah za javnost ni govoril o Colbrelliju, ali o katerem drugem kolesarju. "Na srečo ni nič zlomljenega, a imam poškodbe po celem telesu. To ni bil najboljši dan, a gremo naprej. Še lahko nadaljujem," je dejal kapetan Jumbo Visme.

Ta je v tretji etapi sicer izgubila Roberta Gesinka, pomoč zdravnikov pa je zaradi globoke ureznine na desni roki iskal tudi Steven Kruijswijk.

primož roglič Po preiskavah Šport Oglasil se je! Roglič razkril, kaj bo z nadaljevanjem Toura geraint thomas Tour Šport Grd padec velikega favorita, slaba novica tudi za Rogliča

 

 
Komentarjev 1
  • marsal22 09:59 29.junij 2021.

    Če bi padel Alaphilip , bi zagotovo brisali zaostanke!