Šport > Kolesarstvo
11794 ogledov

Kolesarji na Touru uprizorili protest, Roglič pokazal posledice padca

protest kolesarjev Epa
Kolesarji nezadovoljni z organizatorji.

Kolesarji so kmalu po začetku četrte etape dirke po Franciji uprizorili protest, uperjen proti organizatorjem zaradi slabe varnosti tekmovalcev. Kmalu po začetku 150,4 km dolge ravninske etape med Rendonom in Fougeresom so se za kratko zaustavili na cesti, saj menijo, da so prisiljeni dirkati v nevarnih razmerah.

Glavnina na čelu z nemškim sprinterjem Andrejem Greiplom se je po 900 metrih etape zaustavila za kakšno minuto. S tem so kolesarji želeli pokazati Mednarodni kolesarski zvezi (Uci) in organizatorju Aso, da so razmere na dirki nevarne.

roglič Tour Šport "Ne čutim se krivega za Rogličev padec" Caleb Ewan Organizatorji Šport Žirija zavrnila predlog kolesarjev, tudi zato je prihajalo do padcev primož roglič Kritika Šport Predsednik UCI: Roglič si je sam kriv

Prve tri etape letošnje francoske pentlje so zaznamovali grdi padci, v ponedeljek jo je grdo skupil tudi najboljši kolesar na svetu Slovenec Primož Roglič. Ta je pred startom na Instagramu objavil sicer nasmejano fotografijo, kako je ves povit in obvezan zaradi poškodb, in zapisal, da je "položaj vse prej kot rožnat". Šaljivo je dodal, da bo šla mumija na start in videla, kako bo šlo.

Vendar pa današnji protest ni uspel, saj ga, kot kaže, niso podpirali vsi kolesarji na dirki. Nekaj se jih ni želelo zaustaviti, zato se je etapa hitro nadaljevala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice