Šport > Kolesarstvo
5673 ogledov

Odločitev je padla, Roglič ne bo nastopil

Primož Roglič Epa
Konec Toura za slovenskega šampiona.

Primož Roglič je z velikimi ambicijami prišel na letošnjo dirko po Franciji, v prvih dveh etapah osvojil tretje mesto, nato pa je v tretji sledil grd padec. Izkazalo se je, da so bile posledice prehude. Zasavec se je s pogumnim kronometrom še nekako uspel vrniti v deseterico najboljših, a sta nato sledili sedma in osma etapa, kjer kljub trudu in trpljenju ni uspel držati ritma najboljših.

Slovenski as in njegova ekipa Jumbo-Visma sose pred nedeljsko etapo odločili, da nima smisla nadaljevati na takšen način. Roglič je tako odstopil, v naslednjih tednih bo poskušal odpraviti posledice padca in se poskušal pripraviti na olimpijske igre.

"Roglič ne bo startal na današnji etapi Toura. Zaradi poškodb preveč trpi," so se s kratkim zapisom na twitterju oglasili pri nizozemskem moštvu.

"Odločitev o odstopu je bila skupna. V teh okoliščinah ne bi bilo smiselno nadaljevanje dirke," je za klubsko spletno stran dejal Roglič in dodal: "V naslednjem obdobju je moja primarna naloga, da se opomorem in osredotočim na nove cilje. Zelo sem razočaran, da moram zapustiti karavano na Touru, kljub temu pa ostajam optimističen in že gledam v prihodnost."

Na Touru sicer trenutno prepričljivo vodi Tadej Pogačar.

Komentarjev 3
  • Detel5ica 13:55 04.julij 2021.

    Ima pa res smolo. Kljub temu je zame Roglič največji slovenski športnik in tudi kot človek.

  • Ender3 12:11 04.julij 2021.

    Racionalna odločitev, čestitka Rogli, še bodo priložnosti, da pokaže svojo veličino 🙏💪👏👏

Sorodne novice