Šport > Kolesarstvo
2417 ogledov

"Moj največji sovražnik je Tadej Pogačar"

Tadej Pogačar Profimedia
Pogačar je po dolgem samostojnem napadu prišel do rumene majice, iz katere ga bodo tekmeci zelo težki slekli.

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar je novi vodilni na dirki po Franciji. V osmi etapi od Oyonnaxa do Le Grand-Bornanda (150,8 km) se je po samostojni vožnji v zadnjih 30 km otresel vseh tekmecev v boju za rumeno majico in v cilj prišel kot četrti.

Tadej Pogačar Dirka po Franciji Šport Slovenec že v rumenem! Pogačar v gorah odpihnil vse konkurente

Pogačarju (UAE Team Emirates) so do zadnjih 32 km pomagali tudi moštveni kolegi, ko pa so ostali brez moči, je v deževnem in nekoliko hladnejšem vremenu 22-letnik s Klanca pri Komendi napadel. Po prvem poskusu mu je sledil le Ekvadorec Richard Carapaz (Ineos Grenadiers), ko pa je napadel drugič, je zmagovalec Gira 2019 in lani drugouvrščeni na Vuelti popustil.

Slovenski zvezdnik, lanski zmagovalec Toura, je nato v samostojni vožnji, letos je v podobnem slogu opravil že s tekmeci tudi v drugi etapi dirke po Sloveniji do Celjskega gradu, vseskozi pridobival prednost in že na zadnjem vzponu virtualno oblekel rumeno majico.

Tadej Pogačar | Avtor: Epa Epa

Na vrhu Colombierja je Pogačar vzel pet bonifikacijskih sekund, v cilj pa je po zahtevnem spustu v dežju pripeljal kot četrti z zaostankom 49 sekund za Teunsom.

V skupnem seštevku je tako slovenski zvezdnik zdaj 1:48 minute pred Belgijcem Woutom Van Aertom (Jumbo-Visma) in že 4:38 minute pred Kazahstancem Aleksejem Lucenkom (Astana-Premier Tech).

Tadej Pogačar | Avtor: Epa Epa

Pogačar je bil po etapi presenečen nad nekaterimi moštvi, ki že dan prej niso želele sodelovati v lovu na ubežnike. "Malce sem presenečen. Po včerajšnjem dnevu, ko so nas napadli, sem slutil, da so najbrž mislili, da so nas zlomili. In da bodo konec koncev danes pokazali več. Izkazalo se je, da so bili najbrž bolj načeti zaradi včerajšnje dolge etape in današnjega mraza," je malce zbodel tekmece 22-letnik.

"Mislim, da je res moj največji sovražnik zdaj Tadej Pogačar," je v smehu dodal slovenski as. "Videli bomo dan za dnem. Smo v rumenem in pripravljeni smo na obrambo majice, saj smo dokazali, da smo močna ekipa," je še organizatorjem na vprašanje, ali lahko zdaj premaga le še sam sebe, odvrnil lanski zmagovalec Toura.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice