Šport > Kolesarstvo
55045 ogledov

Stanje povzročiteljice nesreče je zelo zaskrbljujoče

nesreča tour Epa
Povzročiteljico hude nesreče na uvodni etapi dirke po Franciji so v petek zjutraj izpustili iz pridržanja.

Mlado žensko, ki je s podolgovatim kartonastim transparentom zakrivila množičen padec na prvi etapi letošnjega Toura, so aretirali v sredo, štiri dni po hudem incidentu, v katerem jo je skupilo več kolesarjev, vsaj osem pa jih je potrebovalo zdravniško oskrbo.

Nesreča, Tour de France Konec lova Šport Takšen je razplet lova za povzročiteljico grozljive nesreče

Francoske oblasti njene identitete niso razkrile, znano je le, da je stara 31 let in da živi v bližni Landerneauja. Po formalni identifikaciji je bilo zoper njo odrejeno policijsko pridržanje, kjer je ostala od srede do petka.

tour de france nesreča Preobrat v sagi Šport Umaknjena obtožnica proti gledalki, s tožbo ji zdaj grozi padli zvezdnik

 | Avtor: Print Screen Print Screen
Organizatorji dirke po Franciji so sprva grozili s hudimi pravnimi posledicami, a so kmalu zatem ob tožbe odstopili. "Želimo umiriti žogico, saj nam je uspelo doseči jasno sporočilo navijačem, da morajo biti ob progi bolj pazljivi," so utemeljili svojo odločitev in dodali, da je "vse skupaj preseglo mejo dobrega okusa."

Enaintridesetletnica je sicer obtožena dveh kaznivih dejanj. Prvo je 'ogrožanje drugih z namerno kršitvijo varnostnih določil', drugo pa 'nenamerna povzročitev poškodb s posledično nezmožnostjo opravljanja dela do treh mesecev.'

primož roglič Sprijaznjenje Šport Jumbo-Visma realno o Rogliču: "Mislimo, da je konec"

Osramočena in prestrašena

V četrtek, ko je bila povzročitejica nesreče še v pridržanju, je lokalni tožilec razkril nekaj zaskrbljujočih podrobnosti o njenem stanju. Povedal je, da je 31-letnica "osramočena" in "prestrašena", prav tako pa je v stanju "hude duševne stiske", k čemur naj bi pripomoglo tudi obširno medijsko poročanje o incidentu.

Priznala je, da je bilo njeno dejanje "skrajno neumno" in da je morala dogodek naprej "predelati pri sebi", preden se je lahko predala policiji. Po navedbah francoskih medijev se dekle "slabo spoprijema z nastalo situacijo" in je v "zelo krhkem psihičnem stanju."

tour de france nesreča | Avtor: Epa Epa

 
Komentarjev 10
  • munja 17:31 13.julij 2021.

    Morali bi jo kaznovati že zaradi drugih kretenskih navijačev, ki letajo po cesti in ogrožajo kolesarje. Zdaj bodo mislili, da lahko počnejo kar se jim zazdi. Lahko bi kdo od poškodovanih postal invalid ali celo umrl. Kazen, ki mora biti vzgojna in poučna.

  • mph 15:18 03.julij 2021.

    Bolj zaskrbljujoče je koliko je še takih nepremišljenih okoli. Seveda dvomim, da je to želela naredit in da je sploh pomislila na posledice. Ampak to v ničemer ne spremeni dejstva, da bi se lahko nekdo tudi ubil ali končal kariero.

  • lada 15:05 03.julij 2021.

    h ti mrš to in kr delu za mizo naj sede, baje je huda jama še prazna !