Šport > Kolesarstvo
23571 ogledov

Jumbo-Visma realno o Rogliču: "Mislimo, da je konec"

primož roglič Epa
V nizozemski ekipi se zavedajo, da je z razpletom sedme etape ugasnilo upanje za skupno zmago Primoža Rogliča na dirki po Franciji.

Primož Roglič (Jumbo-Visma), pred začetkom eden glavnih favoritov za skupno zmago na letošnji dirki po Franciji, v kaotični sedmi etapi od Vierzona do Le Creusota (249,1 km) ni mogel slediti tempu najboljših kolesarjev in ciljno črto prepeljal dobrih devet minut za zmagovalcm Matejem Mohoričem (Bahrain Victorious). 

Zvezdnik Jumbo-Visme še vedno čuti konkretne bolečine v predelu hrbta in trtice, kar je posledica padca v tretji etapi, v katerem resda ni utrpel nobenega zloma, a mu je ta pustil precejšnje posledice.

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa
Roglič ima po sedmih etapah v skupnem seštevku že več kot devet minut zaostanka za vodilnim Mathieujem van der Poelom (Alpecin-Fenix), kar ga glede na njegovo fizično stanje izključuje iz ožjega kroga kandidatov za končno zmago. 

"Mislim, da moramo biti realni. Bomo videli nocoj," je po petkovi etapi dejal športni direktor ekipe Frans Maassen. "Pogovoriti se moram z njim. Veliko je izgubil v primerjavi s favoriti. Videli ste lahko, kako je trpel. Mislim, da je z njegov boj za skupno zmago končan," je možnosti Slovenca ocenil Maassen.

V moštvu so bili nekoliko presenečeni nad Rogličevim velikim zaostankom, potem ko se je na zadnjih nekaj preizkušnjah odrezal bolje od pričakovanj. "Na žalost je v zadnjih dneh zelo trpel. Upali smo, da bo okreval, saj je odpeljal res dober kronometer. V sedmi etapi je veliko izgubil. Težko ga je bilo gledati. A takšno je stanje in tega ne moremo spremeniti. Je velik zvezdnik, zato je to še toliko težje. Boril se je na vso moč, da bi se izognil prevelikemu zaostanku."

Glede nadaljnje strategije na Touru je Jumbo-Visma še v precepu. Wout van Aert pravi, da ni pripravljen za napad na skupno zmago, čeprav je v skupnem seštevku trenutno na visokem drugem mestu (+0:30). Druga možnost je mladi Danec Jonas Vingegaard na 11. mestu (+5:18).

"O tem se bomo še pogovorili. Najprej se moramo pogovoriti z Rogličem, nato se bomo odločili," je dodal Maassen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.