Šport > Kolesarstvo
13073 ogledov

Rogliča po etapi čaka resen pogovor, v igri tudi odstop

Primož Roglič Epa
V nizozemskem moštvu bodo morali sprejeti odločitev.

Primož Roglič si po videnem sodeč ni opomogel po padcu v tretji etapi. Če jena kronometru izgubil le dobrih 40 sekund v primerjavi s Tadejem Pogačarjem, so bile posledice padca še kako vidne v izjemno dolgi sedmi etapi. Kapetan moštva Jumbo-Visma je na predzadnjem vzponu izgubil stik z najboljšimi in v primerjavi z njimi izgubil skoraj štiri minute.

Zasavec ima zdaj več kot devet minut zaostanka za vodilnim Mathieujem van der Poelom, za še vedno prvim favoritom dirke Pogačarjem pa zaostaja skoraj pet minut in pol. Njegovega boja za rumeno majico je najverjetneje že konec.

"Bil je zelo hud padec, bolečine so zelo hude," je po sedmi etapi o padcu štiri dni prej dejal športni direktor ekipe Merijn Zeeman.

Matej Mohorič Mohorič Šport S solzami v cilj: To etapo sem si posebej označil

"Na kolesu ne more normalno sedeti, saj je ob padcu z zadnjico grdo udaril ob tla. Je v težkem položaju. Je brez prave energije, da bi lahko sledl najboljšim. To se je zgodilo danes. Morali bomo iskati svoje priložnosti, videli bomo, kaj nam bo ponujeno. Danes je bil zelo težek dan tudi za ekipo UAE, morali so loviti ubežnike. Pogačar je daleč najboljši, a to še ne pomeni, da je dirka odločena. Še naprej se bomo borili in iskali priložnosti," je strategijo nizozemske ekipe za cyclingnews.com napovedal Zeeman.

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

In kakšen pristop načrtujejo za Rogliča? "Morali bomo narediti načrt. Če želi imeti priložnost na tej dirki, mora najprej okrevati. O tem se bomo z njim pogovorili po etapi," je dejal Nizozemec.

Matej Mohorič Epska etapa Šport Mohorič tretji Slovenec z zmago na Touru, Roglič izpadel iz boja

Nekateri poznavalci sicer razmišljajo o tem, da nadaljevanje ne bi imelo smisla in bi bilo bolje, če bi se Roglič zdaj posvetil rehabilitaciji in se nato posvetil olimpijskim igram in Vuelti. "Za zdaj je še prezgodaj reči. Najprej se moramo pogovoriti z njim," je o morebitnem odstopu dejal Zeeman.

Komentarjev 2
  • Lorraine_Johnson 11:43 03.julij 2021.

    Google plačuje dobro plačo od doma od 4500 do 6000 dolarjev na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ..... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • tim6 11:04 03.julij 2021.

    Zanimivo da je v veliko slovenskih medijih napisano ali izreceno da je Rogla najvecji porazenec 7 etape. Pa ljudje ali ste normalni. Rad bi videl samo enega od teh gobezdacev, ki bi se v takem stanju samo za 5 minut ...prikaži več vsedel na kolo. Rogla je najvecji zmagovalec 7. Etape da je v takem stanju sploh prisel do cilja. Meni je Primoz kralj kot sportnik in kot clovek tudi ce nikoli ne zmaga na turu.

Sorodne novice