Šport > Kolesarstvo
62677 ogledov

Legenda znova udarila: "Jumbo-Visma so sami bumbarji! Rogliča žrtvujejo za ..."

Chris Horner Youtube
Legendarni Chris Horner velja za dežurnega kritika Jumbo-Visme, a najstarejši zmagovalec Grand Tour dirke v zgodovini s svojimi kritikami po navadi kar zadane bistvo ...

Chris Horner je leta 2019 pri neverjetnih 48 letih končno postavil svoje kolo v kot in od takrat dalje se ukvarja z analizo kolesarskih dirk in ekipnih taktik, katere nato pojasnjuje v svoji svetovno znani kolesarski oddaji "Učinek metulja" (The Butterfly Effect).

Najstarejši zmagovalec velike tritedenske etapne dirke vseh časov, ki je leta 2013 pri skoraj 42 letih zmagal Vuelto, je znan po tem, da se pri svojih analizah niti najmanj ne zadržuje in govori brez dlake na jeziku. Tako je že mnogokrat raztrgal kakšne ekipe in njihove slabe taktike, še posebej rad pa se zadrži pri ekipi Jumbo-Visme, na žalost z dobrim razlogom.

Chris Horner | Avtor: Epa Epa

Pri nizozemski ekipi se vidi, da gre po transformaciji iz nekdanjega Rabobanka za neko novo ekipo z novim vodstvom in pogostokrat premalo izkušnjami. Ekipa sicer odlično odkriva, razvija in selekcionira svoje kolesarje, a med dirkami pogostokrat greši z izbiro taktike.

Horner je tako v preteklosti že pripravil posnetek z naslovom Jumbo-Visma ima vso fizično moč, zdaj potrebuje še malo možganov, prav tako pa je pripravil posnetke, v katerih je kritiziral taktiko Nizozemcev na lanski Vuelti, letošnji Dirki po Baskiji (obe dirki je na koncu sicer dobil naš Primož Roglič, a bi ga ekipna taktika prav lahko stala obeh zmag) in letošnji Dirki po Flandriji.

Zdaj pa je pripravil video o tretji s padci prepredeni etapi letošnje dirke po Franciji, katero je podnaslovil Jumbo-Visma nadaljuje z bedastimi neumnostmi.

Horner se seveda ustavi pri padcu dobrih 10 kilometrov pred ciljem, ko se po prerivanju s Sonnyjem Colbrellijem na tleh znajde ravno slovenski šampion. Do takšnih padcev pogosto pride pri prerivanju za prostor in prebijanju v ospredje, toda Hornerja pri vsem tem zmoti nekaj drugih stvari.

"Roglič je padel, pristal na boku in se ves porezal. Vidimo, da Jumbo-Visma čaka nanj. Vsa Jumbo-Visma, z izjemo dveh! Spomnimo se, Robert Gesink je bil udeležen v padec Gerainta Thomasa in je odstopil. Ne bo končal etape, imajo enega kolesarja manj," je z razlago začel Horner katerega je zmotilo, da se ni celotna ekipa podredila takšnemu kolesarju, kot je Primož, temveč je svojim kolesarjem dovolila, da dirkajo tudi zase.

"Obenem ne smemo pozabiti, da je prejšnje dni in tudi že danes padel Tony Martin. Je poškodovan in ni več tako močan, kot smo ga vajeni. Spomnimo se padca Martina iz prve etape, vanj je bil ujet tudi Mike Teunissen. Obstaja razlog, zakaj to poudarjam. Poleg Martina imamo še Teunissena, ki je poškodovan in se ne počuti najbolje. Zdaj pa se vrnimo k samemu padcu..."

"Vrnimo se k temu, kako je Primož poletel iz glavnine na levi strani ceste. Zakaj je sploh bil tam zadaj? Zakaj je Jumbo-Visma 10 kilometrov pred ciljem, ko je vse skupaj zelo nepregledno in kaotično, ko se vsak bori za pozicijo, dopustila da je Primož Roglič čisto osamljen? Seveda z izjemo Wouta van Aerta, ki je čisto na drugi strani glavnine. Zakaj ni bila cela ekipa skupaj v ospredju? Ker sta Martin in Teunissen že grdo padla in preprosto nista imela nobene moči, da bi Jumbo-Vismo pripeljala v ospredje."

"Seveda bi lahko rekli, pa saj imajo še velika orožja. Imajo Wouta van Aerta! Milijonkrat sem vam že povedal, kako bi si svoj čas želel van Aerta v svoji ekipi, še posebej da me spravi skozi peklenski prvi teden. Nihče ne zmore početi tega, kar lahko počne van Aert. Primoža Rogliča lahko obrani vseh nevarnosti in pasti prvega tedna! In zdaj smo v težavni situaciji in kje je van Aert? Na desni strani ceste, medtem ko je Primož Roglič obtičal zadaj na levi strani v nevarni situaciji!"

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

"Zakaj je Bil Wout na povsem drugi strani ceste? Ker so mu dali zeleno luč, da dirka za etapno zmago! Zato danes govorim o taktiki Jumbo-Visme in o tem, da so neverjetni bumbarji. Priložnost imajo končno dobiti Dirko po Franciji. Zmagovali so že na etapah Toura, zmagujejo že na dirkah celotno leto, zdaj pa imajo na dirki najboljšega kolesarja na svetu, Primoža Rogliča, ki je mnogokrat dokazal, za kako izjemnega kolesarja gre. Vsi vemo, kako dober je bil v prvih dveh etapah, na dirko je prišel v izjemni formi, pripravljen, da zažge dirko in se s Tadejem Pogačarjem udari za zmago!"

"Toda Jumbo-Visma se odloči, da ni problema, Tony Martin lahko pade, pa imamo še vedno najmočnejšo ekipo. Mike Teunissen lahko pade, ni problema, še lahko zmagamo. Gesink nam lahko pade 145 kilometrov pred ciljem in odstopi, pa še vedno ne bomo pritisnili gumba za preklic taktike prostih rok van Aerta. Še vedno niso preklicali taktike. Imajo dva poškodovana kolesarja zaradi padcev, eden jim je odstopil 145 kilometrov pred ciljem, to so trije kolesarji, eden popolnoma izločen, dva precej onemogočena, v ekipi imajo morda celo najboljšega kolesarja na svetu in oni bodo dali Woutu van Aertu proste roke, da bi lahko dobili tretjo etapo."

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

"To je najbolj zabita poteza, kar sem jih kdaj videl v življenju. Dirka gre dalje, Jumbo-Visma sicer pokliče kolesarje nazaj, okoli Primoža imajo pet kolesarjev, toda še vedno ne nobenega Wouta van Aerta. Ves čas, ko lovijo in zgubljajo čas, Wout van Aert še vedno poizkuša dobiti etapo. Niso preklicali taktike ko je Primož padel, niso prekliceli taktike, ko so ostali brez Gesinka, niso preklicali taktike en, dva, tri kilometre po Primoževem padcu, nikoli sploh niso preklicali taktike o prostih rokah Wout van Aerta, ki bi se lahko boril za zmago. Van Aert je tako ostal v vodilni skupini in na koncu končal okoli 15. mesta! Namesto da bi se vrnil pomagati Primožu Rogliču!"

Horner se nato v svoji analizi posveti še vsem preostalim ponedeljkovim padcem preden se pred koncem oddaje še enkrat vrne k Jumbo-Vismi: "Ne skrbite, saj je na koncu vendarle van Aert končal na 15 mestu! Primož Roglič zadaj lovi kot norec, neprestano izgublja čas in možnosti za skupno zmago, toda van Aert vam je končal na 15. mestu! Jumbo-Visma so sami bumbarji!" je Horner končal zbadanje Jumbo-Visme po še eni katastrofalni odločitvi vodstva moštva.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 5
  • dusko89 13:28 07.julij 2021.

    Saj ne moreš verjeti. Najboljši kolesar daleč naokrog pa ga ne sledijo in pazijo da ga drugi ne zrinejo. Takoj zamenjati ekipo!

  • Janc16 18:44 02.julij 2021.

    Idioti na kvadrat. Škoda je Primoža za to idiotsko ekipo

  • Avatar crusader666
    crusader666 15:34 01.julij 2021.

    Avtor T.M. polpismenjak in nevešč slovenščine, NI ZMAGAL VUELTE, ampak je zamgal NA Vuelti!!

Sorodne novice