Šport > Kolesarstvo
7958 ogledov

Tadejev direktor razkril glavni razlog za neverjetno Pogačarjevo predstavo

Allan Peiper Reševalni pas/Twitter
Pred začetkom Toura je Tadej Pogačar poslal športnemu direktorju ekipe UAE Team Emirates Allan Peiperju sporočilo: "Še dobro, da smo to storili, kajti to bo še pomembno."

Tadej Pogačar je v svojem sporočilu govoril o ogledu trase 5. etape Dirke po Franciji, na kateri je nato v sredo v kronometru odpihnil konkurenco ter prizadejal hud udarec vsem glavnim konkurentom za skupni seštevek.

Pred začetkom Toura je namreč branilec lanske skupne zmage prišel na ogled proge prav po nasvetu svojega športnega direktorja Allana Peiperja, vse skupaj pa se je ekipi še kako izplačalo, saj je 22-letni šampion le nekaj dni kasneje požel sadove dobre priprave in prepričljivo slavil pred ostalimi najboljšimi kolesarji sveta.

Tadej Pogačar | Avtor: Epa Epa

Pogačar si je sicer pred tem v družbi drugega športnega direktorja Andreja Hauptmana že ogledal kronometer, ki kolesarje čaka v 20. etapi v Bordeauxu, Peiper pa jima je nato predlagal, da si ogledata še sredin kronometer.

"Maja sem se sam odpravil do Lavala, da si ogledam traso in vidim, kakšna je. Po danih podatkih ni izgledala nekaj posebnega, a se jo je resnično izplačalo ogledati, saj sem spoznal, da ni povsem ravna. Na podlagi tega se je Tadej v torek pred začetkom Toura odpravil z Andrejem na ogled proge. Kasneje mi je sporočil, da je še dobro, da smo to storili, kajti to bo še zelo pomembno," je razložil Peiper, ki je nato podrobneje pojasnil, zakaj je ogled proge tako pomemben:

Tadej Pogačar | Avtor: Epa Epa

"Na takšni trasi je še posebej pomembno zadeti strategijo držanja hitrosti, obenem pa so pomembne tudi tehnične stvari. Videl sem, da se na vsakih 500 metrov nekaj dogaja. Ali je to rondo, ali gre cesta pod breg, ali gre za 'lažno ravnino', ali ovinek, ali gre za neko ozko cesto, vedno je nekaj, kar te lahko preseneti. Če pa veš, kaj te čaka, si v veliki prednosti in lahko prihraniš veliko časa."

Peiper je nato pohvalil svojega varovanca, ki naj bi celotno traso z izjemo poslednjega zavoja (kjer v času ogleda seveda ni bilo nobenih ograj in ovir) odvozil povsem brez napak.

Komentarjev 1
  • marsal22 15:16 02.julij 2021.

    Pogačar je ušel s starta kronometra in bo dobil kazenski pribitek , saj so se nekatere ekipe pritožile !

Sorodne novice