Šport > Kolesarstvo
44031 ogledov

Roglič navdušil s potezo, znova se mu vsi klanjajo

Primož Roglič Epa
Pogačar vesel za Mohoriča in žalosten zaradi Rogliča.

Primož Roglič je v sedmi etapi precej zaostal za največjimi tekmeci v skupni razvrstitvi. Če večina strokovnjakov še vedno ne verjame, da sta Mathieu van der Poel in Wout van Aert sposobna do konca biti boj za rumeno majico, pa ima Tadej Pogačar pred Rogličem že pet minut in pol prednosti. Razlika je po prikazanem sodeč že nenadomestljiva. Še posebej, ker se kapetan moštva Jumbo-Visma ne počuti dobro.

Z Zasavcem, ki še čuti posledice padca v tretji etapi, sočustvuje tudi Pogačar. "Ne vem, kaj bi dejal o Primožu. Na takšen način kot se bori... Zagotovo zelo trpi. Seveda nisem srečen zaradi tega, kar se mu je zgodilo," pravi branilec lanske zmage.

Ta je rumeno majico lani na predzadnji dan Toura odvzel prav Rogliču. Temu nekateri že predlagajo odstop in mu svetujejo, da naj se raje v miru pripravi na olimpijske igre in nato poizkusi še tretjič zapored osvojiti Vuelto. Pri nizozemskem moštvu so po sedmi etapi obljubljali pogovor na to temo.

Primož Roglič Jumbo Visma Šport Rogliča po etapi čaka resen pogovor, v igri tudi odstop

Roglič je po prehodu ciljne črte sicer navdušil številne ljubitelje kolesarstva. Kljub temu da je doživel veliko razočaranje, si je vzel čas in s podarjenim bidonom razveselil mladega navijača. Da zna biti velik v porazih, je sicer slovenski šampion pokazal že ob lanskem zaključnem kronometru, ko se ni obotavljal čestitati zmagovitemu rojaku. "Kako se vede ob porazih, ga v mojih očeh naredi še večjega šampiona kot zmage," je zapisal eden izmed uporabnkov twitterja. Mnogi so se strinjali.

Pogačar je bil sicer po etapi, v njej je ubežnike lovila le njegova ekipa, zadovoljen z razpletom, čeprav je kazalo drugače, ni izgubil veliko proti ostalim tekmecem v boju za lovoriko. Za dobro voljo je poskrbela tudi izjemna zmaga Mateja Mohoriča.

"Po etapi imam mešane občutke zaradi Primoža. Sem namreč super vesel za Mateja. Je res zelo prijazen fant. Ko sem slišal, da je zmagal, sem bil resnično vesel. Tako vesel, kot če bi zmagal kdo od naših fantov," je še dejal Pogačar, sicer nosilec bele majice za najboljšega kolesarja do 25 let. Mohorič bo v osmo etapo krenil s pikčasto majico najboljšega 'hribolazca'.

Matej Mohorič Epska etapa Šport Mohorič tretji Slovenec z zmago na Touru, Roglič izpadel iz boja Matej Mohorič Mohorič Šport S solzami v cilj: To etapo sem si posebej označil

Ta je po izjemni predstavi in zmagi v vožnji na čas popolnoma prepričal Bradleyja Wigginsa. Nekdanji zmagovalec Toura, to mu je leta 2012 uspelo kot prvemu Britancu, pravi, da lahko Pogačar le sam zapravi ponovni uspeh na francoski pentlji.

Tadej Pogačar | Avtor: Epa Epa

"Ob teh razlikah in glede na poškodbe pri največjih tekmecih (Roglič in Geraint Thomas; op. p.), se lahko premaga le še sam. Predstava na kronometru je pokazala v kakšni formi je. Pokazala je tudi, da lanska vožnja na čas ne bo osamljeni primer," je v Eurosportovem podkastu The Bradley Wiggins Show menil dobitnik osmih olimpijskih kolajn, ki je 'cestno' zlato leta 2012 dobil prav v vožnji na čas.

"Na sebi je že imel rumeno majico in pozna občutek, kako je osvojiti Tour," je še dejal Wiggns in nadaljeval: "Počakal bo in pustil, da van der Poel sam odpade. To se bo verjetno zgodilo že konec tedna v Tignesu. Pričakujem, da bo v tej etapi Pogačar pritisnil in morda prevzel vodstvo v skupni razvrstitivi. Mora ostati 'cool', je v odlični poziciji, da ponovno osvoji dirko po Franciji."

Komentarjev 1
  • Lorraine_Johnson 11:34 03.julij 2021.

    Google plačuje dobro plačo od doma od 4500 do 6000 dolarjev na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ..... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice