Šport > Kolesarstvo
42806 ogledov

Slovenska šampiona s svojo potezo v cilju navdušila športni svet

Tadej Pogačar in Matej Mohorič Reševalni pas/Twitter
Vsak vozi za svojo ekipo, vsak ima svoje cilje in naloge, toda prijateljstvo je še vedno na prvem mestu.

Po številnih nesrečah Primoža Rogliča je drugi Slovenec Tadej Pogačar postal nesporni prvi favorit za skupno zmago na Dirki po Franciji, a zahrbtna sedma etapa, na kateri je v begu sodelovalo kar 29 kolesarjev, bi mu prav lahko pokvarila načrte.

22-letnik je bil na koncu zelo zadovoljen z razpletom, saj je na koncu zadržal visoko mesto v skupnem seštevku, obenem pa ni nihče izmed največjih favoritov pridobil časa proti mlademu Slovencu.

Matej Mohorič | Avtor: Epa Epa

To pa ni bil edini razlog za Pogačarjevo dobro voljo, saj je Tadeja izjemno razveselilo tudi dejstvo, da je etapo po spektakularnem solo napadu dobil njegov velik prijatelj Matej Mohorič. Nekdanji svetovni prvak med mlajšimi člani sicer vozi za največje rivale Pogačarjeve ekipe UAE Team Emirates, za Bahrain Victorious, a to nikakor ne vpliva na njuno veliko prijateljstvo.

Izjemen slovenski dan je pokvarilo le dejstvo, da so bile poškodbe Primoža Rogliča prehude, tako da ni mogel slediti najboljšim kolesarjem in je že dokončno izločen iz boja za skupno zmago.

"Ne vem, kaj naj rečem glede Primoža. Imam zelo mešane občutke," je izjavil Pogačar, ki se je tako dokončno rešil enega najtežjih tekmecev, nikakor pa ni privoščil takšne usode svojemu sorojaku in prijatelju. "Sem pa zato neverjetno vesel za Mateja. Je resnično super oseba. Ko sem slišal, da je zmagal, sem bil tako vesel, kot če bi zmagal kdo od naših (preostalih kolesarjev ekipe UAE Team Emirates op. p.). Seveda pa nisem vesel glede Rogliča. Način, na katerega je zaostal... Verjamem, da je resnično trpel."

Svoje zadovoljstvo ob zmagi Mohoriča je sicer Pogačar dokazal takoj po prihodu v cilj, ko je nemudoma poiskal svojega prijatelja ter mu iz srca čestital ter navdušil organizatorje dirke, ki so posnetek slovenskega slavja objavili na svojem profilu z naslovom "Slovenska bromanca".

Tu pa še ni bilo konec dobre volje v ciljnem prostoru, saj so tekom ohlajevanja na stacionarnem kolesu novinarji intervjuvali etapnega zmagovalca, Pogačar pa se je v ozadju odločil, da nekoliko popestri celotno zadevo.

Pa naj še kdo reče, da najmlajši zmagovalec Dirke po Franciji v zadnjih 116 letih letos čuti kakšen pritisk na svojih ramenih. Nam je izgledal zelo sproščeno...

Komentarjev 5
  • 5aa93f84874a2d1c45173779b302eaec9123c75c 22:53 03.julij 2021.

    To so kolesarji... .Takih ni na rogovih kripah ob petkih na Trgu republike.

  • TistoPravo 19:11 03.julij 2021.

    To sta naša podalpska poba....pridna, korajžna in z vedno z nasmehom ki si ga zaslužita

  • lada 18:24 03.julij 2021.

    dobri so naši kolesarji - lepo !

Sorodne novice