Šport > Kolesarstvo
89920 ogledov

Jumbo-Visma objavila izjemno pomembno novico, ki se tiče tudi Rogliča

Primož Roglič Profimedia
Vodja kolesarske ekipe Jumbo-Visma je razkril, da so zaradi izjemnega zadovoljstva svojih kolesarjev že po nekaj mesecih pripravljeni podaljšati pogodbo s svojim novim opremljevalcem koles.

Kmalu zatem, ko so pri kolesarski ekipi Deceuninck Quick Step objavili novo, kar šestletno pogodbo s svojim opremljevalcem koles Specialized, so se pri Jumbo-Vismi odločili iti še korak dlje. Kolesom Cervélo so se namreč zavezali kar za nedoločen čas.

Nizozemci so se za to potezo odločili po vsega sedmih mesecih sodelovanja, saj je pred letošnjo sezono Jumbo-Vismo s svojimi kolesi še opremljalo podjetje Bianchi.

"Pri Cervélu so že pokazali neverjetno predanost naši ekipi, kar pa je najpomembneje, naši kolesarji in tehnično osebje so zelo zadovoljni," je odločitev pojasnil prvi mož Jumbo-Visme Richard Plugge ter zaključil: "Gre za odlično sodelovanje in oboji imamo pred sabo cilj, da se izpopolnjujemo iz dneva v dan. Cervélo tudi zastopi, kaj je bistvo profesionalnega kolesarstva."

Po novi pogodbi bo Cervélo s kolesi (med katere sodijo peresno lahki R5, aerodinamični S5, kolo za kronometer P5 ter kolo za klasike Caledonia) pri Jumbo-Vismi opremljal moško WorldTour ekipo (za katero nastopa naš Primož Roglič), žensko kontinentalno ekipo, mlado razvojno ekipo ter tudi ekipo hitrostnega drsanja.

Samo sodelovanje med kolesarsko ekipo in Cervélom se je zaenkrat izkazalo za zelo plodno, saj sta njihova glavna aduta za spomladanske klasike Wout van Aert in Marianne Vos zablestela v polnem sijaju, medtem ko je Roglič na svojem novem kolesu dobil tri etape na dirki Pariz-Nica ter etapo in skupni seštevek na Dirki po Baskiji, medtem ko mu je na drugem mestu za las ušla zmaga na sloviti klasiki Valonska puščica.

Komentarjev 3
  • Janc16 19:07 05.julij 2021.

    Primož, zamenjaj ekipo, ta ti ni dostojna.

  • Stefan 20:48 04.julij 2021.

    Lahko imajo Nasina kolesa , če ne znajo v prvih etapah ščititi svojega kapetana jim to ne pomaga nič ! Sedaj pa vozijo vsak po svoje ! To ni ekipa za MOJSTRA ROGLIČA !

  • 277e7e0798e154efbedb78510b05597587d206c4 18:32 03.julij 2021.

    Primož, zamenjaj ekipo. Ta nikoli ni delala zate, tudi ko si zmagal si zmagal sam kljub ekipi. Preprosto niso mojstri svojega poklica, ki imajo srečo, da so dobili tebe. In jim stalno gre v nos, da niso Nizozemci vsaj v ...prikaži večv javnosti na prvem mestu v ekipi, zato stalno po malem mutijo in rovarijo. Obstajajo boljše ekipe.

Sorodne novice