Šport > Kolesarstvo
52265 ogledov

Vodstvo dirke Mohoriča po zmagi opozorilo na veliko napako

Matej Mohorič Profimedia
Matej Mohorič je dosegel neverjeten mejnik.

Pred Dirko po Franciji se ob dveh glavnih favoritih za skupno zmago, Primožu Rogliču in Tadeju Pogačarju, preprosto ni namenjalo dovolj pozornosti preostalim slovenskim kolesarskim asom.

Tako so mnogi popolnoma spregledali neverjeten mejnik, ki ga je lovil slovenski državni prvak Matej Mohorič, to je zmaga na etapah čisto vseh treh velikih tritedenskih dirk.

Nekdanji svetovni prvak med mlajšimi člani je namreč že leta 2017 slavil na Vuelti, leta 2018 pa je v svojo zbirko zmag dodal še etapo na Giru. Manjkala je le še zmaga na dirki vseh dirk...

In tudi ta je prišla! Mohorič je namreč dobil sedmo etapo letošnjega Toura, s čimer se je pridružil zgolj 23 preostalim aktivnim kolesarjem, ki se lahko pohvalijo z zmago na prav vsakem izmed Grand Tourov.

Prav tako je postal šele drugi Slovenec v zgodovini, ki se lahko pohvali s tem dosežkom, saj je to do sedaj uspelo le Primožu Rogliču, ki je do sedaj zbral 3 etapne zmage na Touru, 3 na Giru in kar 5 na Vuelti (kjer je dobil tudi dva skupna seštevka).

Ker pa se vodstvo Toura zaveda, kako zaposlen je v teh dneh Mohorič, ki bo skupaj s preostalimi kolesarji imel prvi prosti dan šele v ponedeljek, ga je v tweetu, v katerem mu je čestitalo za ta izjemni dosežek, opozorilo in spomnilo, da je morda čas, da posodobi informacije na svojem profilu, saj so te nepopolne.

Na Mohoričevem Twitter profilu je namreč med opisom pisalo, da gre za kolesarja ekipe Bahrain Victorious, zmagovalca etap na Giru in Vuelti ter slovenskega državnega prvaka.

No, če danes odprete Matejev profil, boste videli, da je nekaj dodano...

Matej Mohorič | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 1
  • miha.z 20:04 04.julij 2021.

    Jao kakšen naslov debilni novinarji...

Sorodne novice