Šport > Kolesarstvo
4369 ogledov

Presenečenje za Pogačarja pred etapo

Tadej Pogačar Profimedia
Branilec lovorike ima lepo prednost pred zasledovalci.

Tadej Pogačar je s fenomenalno predstavo v osmi etapi deklasiral vse tekmece v boju za rumeno majico in prepričljivo prevzel vostvo v skupni razvrstitvi. Drugouvrščeni član ekipe Jumbo-Visma, ta je pred drugo gorsko etapo ostala brez slovenskega asa Primoža Rogliča, Wout van Aert zaostaja že za minuto in 48 sekund, tretji je Aleksej Lucenko (+4:38) iz moštva Atana-Premier Tech.

Pred deveto etapo so mehaniki moštva UAE za Pogačarja pripravili presenečenje in njegovo kolo prebarvali na rumeno ter tako še posebej obeležili njegovo nošenje rumene majice. Ta bo tokrat šele drugič v karieri na njegovem hrbtu, lani jo je namreč nosil le v zadnji etapi, priboril si jo je dan prej v vožnji na čas, ko je odločilno premagal Rogliča.

Danes se bodo kolesarji merili na cestah od Clusesa do Tignesa. Etapa bo dolga 144,9 kilometra, premagati pa bo treba pet kategoriziranih vzponov. Dva bosta druge, dva prve, en klanec pa bo zunaj kategorije (HC). Cilj bo v zimskošportnem središču v Tignesu na 2107 metri nadmorske višine. Zadnji vzpon bo dolg kar 21,1 kilometra s povprečnim naklonom 5,6 %.

Pred tem bodo skušali tekmeci Pogačarja streti še na prelazih Domancy (2,5 km/9,4 %), Saisies (9,4 km/6,2 %), Pre (12,6 km/7,7%) in Roseland (5,7 km/6,5 %).

Po sobotni sijajni Pogačarjevi samostojni akciji je pričakovati napade preostalih moštev in kolesarjev, ki so še ostali relativno blizu v boju za skupno zmago.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice