Šport > Kolesarstvo
11429 ogledov

Tekmeci si manejo roke: "Pogačar je pokazal šibkost"

tadej pogačar Epa
Tadej Pogačar je v 11. etapi zanesljivo ubranil rumeno majico vodilnega, a je obenem prvič dokazal, da je tudi on samo človek.

Mitsko 11. etapi dirke po Franciji od Sorguesa do Malaucena (198,9 km). je dobil Belgijec Wout Van Aert. V skupni razvrstvitvi še naprej zanesljivo vodi Tadej Pogačar, ki pa je prvič na letošnjem Touru pokazal tudi nekaj ranljivosti, potem ko ga je na zadnjem vzponu za sabo pustil Danec Jonas Vingegaard.

Vingegaard je imel na vrhu slovite gore pred ciljnim spustom 40 sekund naskoka pred Slovencem, a ga je skupina, v kateri sta bila poleg Pogačarja tudi Rigoberto Uran in Richard Carapaz, do cilja ujela. Pogačar je ciljno črto prepeljal kot četrti z zaostankom 1:38 minute.

Po mneju nekaterih strokovnjakov se je z razpletom 11. etape prižgal žarek upanja za Pogačarjeve izzivalce. "Prvič smo lahko videli, da ima tudi Pogačar šibko točko. Prvič smo lahko opazili grimaso. Realno gledano je Pogačar pokazal znak šibkosti. No, še vedno ima več kot pet minut naskoka pred Rigobertom Uranom," je razpravo začela voditeljica oddaje Breakaway Orla Chennaoui.

 | Avtor: Epa Epa
"Vse do vzpona je bil videti povsem sproščeno in tudi ko je Vingegaard napadel, je mirno sedel in le nekajkrat zavrtel pedala, da ga je ujel. Nato smo bili priča grimasi in pričel se je oddaljevati. Ja, to je bil majhen znak šibkosti, čeprav morda zveni čudno. Dejansko je povečal prednost v seštevku z dveh minut na pet, mi pa si tukaj domišljamo, da se je boj zaostril. Toda moštva bodo vsekakor razmišljala o tem, da je bil na vzponu vsaj en kolesar močnejši od Pogačarja, česar doslej še nismo videli," je komentiral nekdanji kolesar Daniel Lloyd.

Pogačar je po dirki priznal, da je Vingegaard narekoval premočan tempo. "Bilo je težko. Ritem je bil na zadnjem vzponu zelo močan, potem pa je napadel Vingegaard in nisem mu mogel slediti do vrha. Bilo je malce preveč zame, a ohranil sem dovolj energije, da smo ga lahko na spustu skupaj z Uranom in Carapazom ujeli ter rešili dan za vse tri," je povedal slovenski kolesar.

pogačar | Avtor: Epa Epa

 
Komentarjev 1
  • Janez_53 16:51 08.julij 2021.

    Kako ste pa ugotovili, da "si tekmeci manejo roke", gospod Ž.J.??? Čemu si je treba izmišljevat vedno nove neumnosti? A je danes res tako težko poročati RESNIČNO, OBJEKTIVNO in s spoštovanjem do bralcev???