Šport > Kolesarstvo
7090 ogledov

Nov grd padec, kolesarje je razmetalo po pobočju

Tour, padec twitter
V padec vpleten tudi pomemben član ekipe UAE Team Emirates. Trije odstopi.

Tudi 13. etapa dirke po Franciji ni minila brez množičnega padca. Ta se je zgodil 60 kilometrov pred ciljem na krajšem spustu, kar nekaj kolesarjev je zgrmelo po pobočju in potrebovalo precej časa, da so se skupaj s svojimi kolesi vrnili na cestišče. Pri tem so jim pomagali tudi člani moštev, ki so prihiteli iz ekipnih vozil.

Med nesrečniki je bil tudi prvi mož ekipe Bike Exchange Simon Yates, pa tudi Rafal Majka, sicer pomemben pomočnik Tadeja Pogačarja, ki naj bi Slovencu še kako pomagal na etapah v Pirenejih. 

Od udeleženih v padec jo je po prvih informacijah najslabše odnesel kolesar ekipe Lotto-Soudal Roger Kluge, Nemec je moral odstopiti. S kolesa je kasneje sestopil tudi Yates, ki je sprva poskušal nadaljevati, dodatna slabo novico za Bike Exchange pa je tudi odstop Lucasa Hamiltona. Slovenec Luka Mezgec je tako izgubil kar dva  moštvena kolega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice