Šport > Kolesarstvo
8368 ogledov

Sloviti Španec podal mnenje o Pogačarju: Je kot...

Tadej Pogačar Profimedia
Dvakratni zmagovalec Toura meni, da slovenski as poskrbi za 'šov'.

Tadej Pogačar si je prikolesaril visoko prednost v skupni razvrstitvi Toura, v boju za rumeno majico ima že več kot pet minut prednosti pred drugouvrščenim Kolumbijcem Rigobertom Uranom. 

Mnogi strokovnjaki so sicer prepričani, da bi bila dirka precej bolj zanimiva, če bi se poškodbam v prvem tednu uspela izogniti Primož Roglič in Geraint Thomas, dvakratni zmagovalec preizkušnje Alberto Contador pa meni, da je Pogačar trenutno daleč pred vsemi. 

"Že dolgo nisem videl toliko talenta pri tako mladem kolesarju," je dejal Contador, ki s svojimi analizami sicer pomaga televiziji Eurosport. "Tadej ima lahko tudi slab dan, a se vidi, da je nekaj posebnega."

"Na primer, ko nastopajo nogometaši kot so Mbappe, Haaland ali Messi, veš, da bodo naredili drugačne stvari kot tekmeci in ljudje z veseljem kupujejo vstopnice, da bi to videli. Pogačar je takšen v kolesarstvu. Vedno bo ob nastopanju ponudil tudi 'šov' in gledalcem omogočil zabavo in užitek," je dejal Contador.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice