Šport > Kolesarstvo
35785 ogledov

Legenda s pomembnim svarilom za Tadeja Pogačarja: "Pazi naj, da..."

Federico Bahamontes Profimedia
Najstarejši še živeči zmagovalec Dirke po Franciji, ki je včeraj dopolnil 93 let, ima opozorilo za slovenskega šampiona.

Zmagovalec Dirke po Franciji iz leta 1959 Federico Martin Bahamontes se strinja, da je slovenski kolesarski šampion Tadej Pogačar v izjemni situaciji, da obrani lansko skupno zmago, a vseeno svari, da se v zadnjem tednu in pol še marsikaj lahko zgodi.

"Od prihoda v Pariz nas loči še skorajda polovica dirke," je za Cyclingnews spregovoril 93-letni Bohamontes, ki je najstarješi še živeči zmagovalec Toura. "Prezgodaj je, da bi kdo že lahko bil prepričan v svoj uspeh. Morali bomo počakati, da vidimo, kaj se bo zgodilo v gorah. Tour je vedno zelo dolg," je tik pred prihodom dirke v Pireneje spregovoril za mnoge eden najboljših hribolazcev vseh časov.

Tadej Pogačar | Avtor: Epa Epa

Bahamontes sicer velja za izjemno velikega oboževalca Pogačarjeve vsestranskosti, a vseeno svari, da izjemno dobre predstave v prvih dveh tednih še ne zagotavljajo, da bo kolesar mirno prispel v cilj.

"Mnogi mladi kolesarji so imeli odličen začetek, toda čaka jih še dobršen del dirke. Morali bomo videti, kaj se bo zgodilo," je pojasnil Bahamontes, ki je glavne kandidate za skupno zmago opozoril, da jih po Touru čaka še dolga sezona: "Kolesarji bi morali razmisliti o vseh preizkušnjah, ki jih še čakajo po dirki. Sicer jih ni več toliko, kot jih je bilo v mojem času, kar je škoda."

Federico Bahamontes | Avtor: Profimedia Profimedia

Za razliko od Pogačarja, ki je na Dirki po Franciji zmagal, ko še ni štel niti 22 let, je "Orel iz Toleda" postal profesionalec pri komaj 25 letih, pred 62 leti pa je postal prvi španski zmagovalec skupnega seštevka na Dirki po Franciji.

Kolesarska legenda prepolna izkušenj in kolesarske modrosti je tako za svojega 22-letnega naslednika na seznamu zmagovalcev dirke vseh dirk imela in pohvalo in nasvet: "Pogačar je pravi fenomen, a mora biti previden, da ne izgori. Sam sem na tak način izgubil dva ali tri Toure proti (petkratnemu zmagovalcu op. p.) Jacquesu Anquetilu. To je resnično bolelo."

Komentarjev 2
  • Danny_Schaefer 14:05 11.julij 2021.

    Google plačuje dobro plačo od doma od 4500 do 6000 dolarjev na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ..... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • tomaz696 13:09 11.julij 2021.

    Pogacar je ze dokazal da je svetlobna leta pred vsemi takmeci psihicno,fizicno pa ima edinstveno telesno strukturo in bio obnovitvene telesne proporcije.Paziti mora edino na nepredvidene poskodbe.Je edinstven in fenomen in zame je neprecenljiv biser taga sporta..

Sorodne novice