Šport > Kolesarstvo
1406 ogledov

Bo Mohorič spet napel mišice?

Epa
Na Touru je danes na sporedu razgibana etapa tudi za Mateja Mohoriča.

Na kolesarski dirki po Franciji bo danes na sporedu razgibana 14. etapa od Carcassonna do Quillana (183,7 km), v kateri bodo imeli bržčas glavno besedo ubežniki. To je tudi zadnja od dveh etap, ki si jo je posebej pred Tourom označil slovenski as Matej Mohorič.

Šestindvajsetletnik iz Podblice je letos že dobil sedmo, najdaljšo etapo tokratnega Toura od Vierzona do Le Creusota (249,1 km).

Takrat je bil na podobno razgibanem terenu s številnimi krajšimi vzponi in spusti boljši od nekaterih izjemnih kolesarjev za enodnevne dirke. Mohorič je v zadnjih etapah pomagal predvsem Italijanu Sonnyju Colbrelliju, ki pa v sprintih ni deloval ravno najbolje.

matej mohorič | Avtor: Epa Vrhunski kolesar Matej Mohorič je tudi promotor cepljenja proti covidu-19. Epa
Odvisno od taktike ekipe bi lahko danes Mohorič dobil proste roke, medtem ko med favoriti za skupno zmago ni pričakovati velikih razlik. Vseeno bo slabih 20 km pred ciljem na vrsti 4,7 km dolg vzpon na prelaz Saint-Louis s povprečnim naklonom 7,4 odstotka, ki bi lahko motiviral najboljše v lovu na pridobivanje sekund.

Na zadnjem kategoriziranem vzponu bodo delili tudi bonifikacijske sekunde (8, 5 in 2 sekundi), tudi v cilju po spustu v dolino v Quillan pa bodo na voljo dodatne sekunde, in sicer 10, 6 in 4 sekunde za najboljše tri.

V nedeljo bo na vrsti zahtevna etapa v Pirenejih od Cereta do glavnega mesta Andore v Andorra la Velli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice