Šport > Kolesarstvo
4474 ogledov

Pogačar pojasnil, kdo mu je še nevaren v boju za zmago

Tadej Pogačar Epa
Tadej Pogačar se ne boji prihajajočih izzivov, a vseeno za najresnejše tekmece šteje vse kolesarje iz prve deseterice.

Nizozemec Bauke Mollema je zmagovalec 14. etape kolesarske dirke po Franciji od Carcassonna do Quillana (183,7 km). Štiriintridesetletnik iz Groningena je bil najmočnejši med ubežniki.

Na vrhu skupnega seštevka ni prišlo do spremembe, še naprej namreč vodi Slovenec Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) najbližji zasledovalec pa je po novem Francoz Guillaume Martin (Cofidis).

Dvaindvajsetletni Pogačar ima še naprej veliko prednost pred zasledovalci. Na drugo mesto se je po današnjem begu prebil Martin, ki pa zaostaja 4:04 minute. Francoz sicer v nadaljevanju ne bi smel biti nevaren v skupnem seštevku, saj je do današnje etape izgubil skoraj deset minut v primerjavi s Pogačarjem.

Tadej Pogačar | Avtor: Epa Epa

"Danes je bil dober dan za nas. Cela ekipa se je dobro počutila in uživala v vsakem trenutku. Guillaume Martin se je približal, ampak še vseeno imamo dovolj prednosti pred jutrišnjo etapo v Andori, kjer bo kar težko," je organizatorjem Toura pojasnil kolesar s Klanca pri Komendi.

Kot je dejal, se z lovom na Martina v ekipi niso obremenjevali. "Seveda mu nismo smeli dati preveč časa, saj je dober kolesar. Prednost štirih minut in štirih sekund je še vedno lep zalogaj. Zdaj ga morajo prehiteti tudi kolesarji drugih ekip, ki bodo morale zato nadzirati glavnino. S tem smo pridobili tudi mi, kar je lahko dobrodošlo v naslednjih dneh," je taktiko UAE Team Emirates ocenil Pogačar.

Tretji je v generalni razvrstitvi Kolumbijec Rigoberto Uran (EF Education-Nippo) z zaostankom 5:18. Štirinajst sekund več zaostaja četrti, Danec Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), še sekundo več pa peti Ekvadorec Richard Carapaz (Ineos Grenadiers).

Tadej Pogačar | Avtor: Epa Epa

Pogačar izmed omenjenih kolesarjev ni želel izpostaviti najnevarnejšega tekmeca: "Težko je reči, kdo je najnevarnejši. Ne bi vedel. Na Mont Ventouxu smo videli, da je Vingegaard neverjetno močan, toda mislim, da so vsi iz prve deseterice skupnega seštevka resnično nevarni."

"Pet do osem minut ni težko nadoknaditi, če imam sam slab dan, ali če se znajdejo v begu, zato verjamem, da so čisto vsi iz prve deseterice še vedno nevarni. Morali bomo biti pozorni na njih."

Kljub kratki krizi ob Vingegaardovem napadu na Mont Ventoux se Pogačar zaenkrat vseeno zdi nepremagljiv in vse bolj postaja očitno, da bi moralo priti do kakšnih izrednih razmer (ki pa v kolesarstvu niso redke), da bi kdo še lahko ogrozil drugo zaporedno Tadejevo slavje na največji dirki na svetu.

Tadej Pogačar | Avtor: Epa Epa

Toda nesreča pri kolesarstvu nikoli ne počiva, kot smo Slovenci letos spoznali že v primeru Primoža Rogliča, tako da je ključnega pomena, da Tadejeva ekipa UAE Team Emirates v naslednjih dneh nadzoruje dogajanje ter obvaruje svojega kapetana pred kakršnikolimi mogočimi nevšečnostimi.

"Mislim, da smo že dokazali, da imamo izjemno močno ekipo in danes smo znova pokazali, česa smo sposobni. Hudičevo dobro smo vozili ter ves čas resno pritiskali, tako da smo resnično samozavestni pred prihajajočimi dnevi. Še celo Rafal Majka, ki je imel včeraj nesrečo, je bil že danes odličen na kolesu," je po suvereno odvoženi etapi s strani njegove ekipe, ki je z izjemnim tempom na zadnjih vzponih onemogočila vse napade, zaključil Pogačar.

Tadej Pogačar | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
  • Danny_Schaefer 14:05 11.julij 2021.

    Google plačuje dobro plačo od doma od 4500 do 6000 dolarjev na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ..... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice