Šport
6215 ogledov

Pogačar odgovoril na stalne primerjave z Armstrongom

Tadej Pogačar TdF Epa
Slovenskega kolesarskega zvezdnika Tadeja Pogačarja čaka še zadnji teden letošnje izvedbe dirke po Franciji.

Od ubranitve lanske zmage čaka zanesljivo vodilnega še nekaj zelo težkih etap, zato Tadej Pogačar opozarja, da se nihče v njegovi ekipi ne predaja evforiji, ampak so osredotočeni na glavni cilj - da pride v rumenem v francosko prestolnico.

Danes je na Touru drugi prost dan, kolesarji so zaslužen in zelo potreben počitek dobili v Andori, od koder bodo potem v torek nadaljevali preizkušnjo s prvo od treh zahtevnih pirenejskih etap.

Vincenzo Nibali Tour Šport Na prosti dan odstopil nekdanji zmagovalec dirke po Franciji

"Verjetno bo najtežja 17. etapa, lahko pa se tudi jutri kaj dramatičnega zgodi. Če imaš slab dan, je lahko vsaka etapa že odločilna," je na današnji spletni novinarski konferenci svoje ekipe UAE Emirates dejal Pogačar. Priznal je, da na drugi prost dan že nekoliko čuti vse, kar se je dogajalo v prvih tednih Toura. Utrujen je, ima nekaj opeklin, zaradi vročine je, tako kot vsi, izčrpan.

"Počutim se malo utrujenega, vroče je po vseh teh dneh na soncu. Zadnje dni nisem dobro spal, ker smo tako garali. To je zahtevalo svojo ceno. Danes smo se sprostili, uživali v Andori in ta dan počitka bomo dobro izkoristili," pravi Pogačar. Zaradi velike nadmorske višine (1800 metrov) sicer niso pretiravali s treningi, opravili so le lažjega.

Izrazil je svoje mnenje glede vprašanj o dopingu, ki se ponavljajo. "Nisem jezen," je dejal in dodal, da povsem razume vprašanja o svojih predstavah na dirki, kjer vodi več kot pet minut pred prvim zasledovalcem. Nazadnje je imel tako prednost teden dni pred koncem Toura leta 2000 legendarni Američan Lance Armstrong, ki pa so mu kasneje dokazali zlorabo prepovedanih sredstev.

"Vprašanja so neprijetna, saj zgodovina kolesarstva ni bila rožnata. Zato moramo ta vprašanja razumeti. A odgovorov na to nisem pripravil. Veliko raje sedim na kolesu in dirkam. Lahko vam le zagotovim, da prihajam iz dobre družine, kjer so me pošteno vzgojili," je na to temo na spletni novinarski konferenci svoje ekipe dejal 22-letni Slovenec.

Mladi slovenski kolesarski as je še enkrat tudi potrdil, da ne namerava objaviti podrobnosti svojega biološkega potnega lista in krvnih testov. "Če deliš te podatke z javnostjo, to lahko vpliva na taktiko. Tekmici vidijo, kje je tvoj limit in kje si ranljiv," je odločitev pojasnil kolesar iz Klanca pri Komendi.

Tadej Pogačar TdF | Avtor: Epa Epa

Tadej Pogačar Tour Šport Pogija niso zlomili, ameriški 'Slovenec' do etapne zmage
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice