Šport > Kolesarstvo
46010 ogledov

Tadeja provocirali, zakaj je Slovenija bolj za Roglo, Pogi z odličnim odgovorom

Tadej Pogačar in Primož Roglič Epa
Slovenskemu kolesarskemu šampionu gre za enkrat na cestah Toura vse kot po maslu, a je zato še toliko bolj v središču medijske pozornosti.

Tadej Pogačar se je na lanski Dirki po Franciji večino časa držal nekoliko v ozadju, medtem ko je bil vse do predzadnje etape v središču pozornosti njegov rojak Primož Roglič. Na ta način se je mladi Slovenec nekako tudi obvaroval pred mnogimi napadi medijev, katerim vse do odločilnega kronometra ni bil tako zanimiv, kot njegov starejši rojak.

Letos pa je povsem drugače. Tadej je na dirko prišel kot eden največjih favoritov, po Rogličevem odstopu in neverjetnih nastopih v prvih dveh tednih, pa je vsekakor postal prvo ime letošnjega Toura. Kar pomeni tudi dosti večje število medijskih obveznosti.

Tadej Pogačar in Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

Slednje so sicer lahko tudi prav prijetne, a v kolesarskem svetu se bo slej kot prej pojavil nekdo, ki bo sumil v vaše nastope in bo omenjal doping, kar se je Pogačarju zgodilo v prejšnjih dneh, tokrat pa so novinarji našli novo "udarno" temo, katero so načeli z zaenkrat daleč najboljšim kolesarjem dirke.

Eden izmed novinarjev je namreč Pogačarja povprašal, kaj si misli o tem, da v Sloveniji večina tamkajšnjih kolesarskih navdušencev navija za Primoža Rogliča in ne zanj.

Tadej se je na neprijetno vprašanje odzval z najboljšim možnim odgovorom: "Niti ne vem, kaj se tam dogaja, saj ne berem tega, kar se piše preko socialnih omrežij. Prav tako me zadnje čase ni bilo veliko v Sloveniji."

Tadej Pogačar in Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Sicer pa ko sem vozil na Dirki po Sloveniji, so vsi navijali za vse. In prav tako je tukaj na Touru mnogo slovenskih navijačev, vsi vzklikajo moje ime, kar je resnično super občutek," je na provokativno vprašanje odlično odgovoril Pogačar.

Nobenega dvoma sicer ni, da so mnogi Slovenci tekom lanskega Toura, ko sta se za zmago udarila prav dva slovenska rojaka, imeli svojega favorita, toda prav tako ni nobenega dvoma, da na letošnji Dirki po Franciji in po Rogličevi zgodnji nesreči vsa Slovenija stoji izza svojega šampiona in ga podpira na poti do druge zaporedne zmage na dirki vseh dirk.

Komentarjev 8
  • munja 14:21 18.julij 2021.

    Vsak športnik se mora zelo zelo potruditi in se marsičemu odpovedati, da pride do vrhunskih rezultatov, zato ne pišite neumnosti. Rad bi vas videl v njihovi koži, bedniki s kavča.

  • Johan7777 07:27 13.julij 2021.

    Ne moreš verjeti, kaj komentirajo slovenski kolesarski strokovnjaki.

  • Alison_Evans 11:52 12.julij 2021.

    V zadnjih 4 tednih sem prejel 27346 EUR od dela s krajšim delovnim časom od doma. To službo sem dobil pred dvema mesecema in v prvem mesecu sem brez spletnih izkušenj prejel 20569 EUR. ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice