Šport > Kolesarstvo
43939 ogledov

Pogačar začuden nad potezami Jumbo-Visme: "Ni mi jasno, zakaj ..."

Tadej Pogačar Epa
Tadej Pogačar je tudi po 16. etapi kljub napadom na zadnjem klancu zadržal veliko prednost.

Tadej Pogačar še naprej uspešno brani rumeno majico najboljšega na dirki po Franciji. Kolesar ekipe UAE Emirates je brez pretresov prestal tudi 16. etapo, prvo in najlažjo med tremi pirenejskimi preizkušnjami, ki je začela v Andori in je bila dolga 169 kilometrov, vsebovala pa je štiri ne pretežke kategorizirane vzpone.

S temi se je najbolje spoprijel avstrijski državni prvak Patrick Konrad, ki je bil najprej član 14-članske ubežne skupine, nato pa se je odločil za napad, na katerega preostali tekmovalci niso našli odgovora. Na cilju je imel kolesar ekipe Bora hansgrohe 42 sekund prednosti pred Italijanom Sonnyjem Colbrellijem in Avstralcem Michaelom Matthewsom.

Pogačarjevi konkurenti so bili tokrat bolj ali manj mirni. Očitno so varčevali z močmi in so poskuse, da bi strli slovenskega asa, prestavili na naslednji dve etapi. Branilec naslova, ki je ciljno črto skupaj s skupino najboljših v skupnem seštevku prečkal slabih 14 minut za zmagovalcem, je tako zadržal pet minut in 18 sekund prednosti pred Kolumbijcem Rigobertom Uranom, tretji, Danec Jonas Vingegaard, pa zaostaja pet minut in 32 sekund.

Tadej Pogačar | Avtor: Epa Epa

Prav Vingegaard pa je bil praktično edini izmed favoritov, ki je na današnji preizkušnji poizkusil z napadom. Potem ko je na poslednjem klančku dneva najprej napadel Cofidis s Simonom Geschkejem in Guillaumom Martinom, sta s protinapadom udarila kolesarja Jumbo-Visme Vingegaard in Wout van Aert.

Ekipna kolega Primoža Rogliča sta s svojim presenetljivim napadom sicer uspela presekati glavnino na dva dela, a so vsi favoriti za skupni seštevek končali v prvi izmed skupin. Pogačar tako v cilju ni nikakor zastopil početja nizozemske ekipe na poslednjem klancu.

"Čeprav mogoče ni bilo videti, je za mano zelo naporen dan. Začeli smo v mrazu, dve uri zaradi boja z ubežno skupino leteli po cesti, sledilo je nekaj miru, na koncu pa je spet bilo nekaj ognjemeta. V zaključku sta poskušala napasti Wout Van Aert in Vingegaard, ni mi sicer jasno, zakaj. Nisem vedel, kaj počenjamo, a izpadlo je dobro, da smo si pred napornima etapama malo pretegnili noge. Se je pa še enkrat pokazalo, da tudi če je proga ravna kot palačinka, moraš biti pozoren. Sem le sledil kolesom, pri tem pa nisem vedel, zakaj gre," je bil zaradi napada dva kilometra pred ciljem presenečen slovenski as.

Komentarjev 2
  • Baraba1952 11:33 14.julij 2021.

    Debil napihnjen

  • Michael_Colon 10:17 14.julij 2021.

    V zadnjih 4 tednih sem prejel 27346 EUR od dela s krajšim delovnim časom od doma. To službo sem dobil pred dvema mesecema in v prvem mesecu sem brez spletnih izkušenj prejel 20569 EUR. ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice