Šport > Kolesarstvo
2581 ogledov

Slovenski as v etapo razočaran zaradi policije: Ni čudežne tabletke

Matej Mohorič Epa
Mateja Mohoriča so motivirali tudi francoski policisti.

V 18. etapi je od samega začetka s še dvema kolesarjema bežal Matej Mohorič, kasneje pa sta se skupinici pridružila še dva kolesarja, med njima tudi svetovni prvak Francoz Julian Alaphilippe. Prednost ubežne peterice zaradi številnih poskusov kolesarjev v glavnini ni nikoli narasla do dveh minut, pred vzponom na prelaz Tourmalet (17 km/7,3 %) pa sta na čelu dirke ostala zgolj še Mohorič in Alaphilippe. 

Slovenca, ki je na tokratni pentlji po dolgem samostojnem pobegu osvojil sedmo etapo, so kolesarji v skupini z rumeno majico ujeli 40 kilometrov pred ciljem, z njimi pa je začel tudi zadnji klanec, kjer je bil v pomoč moštvenemu kolegu Woutu Poelsu. Ko je ta začel popuščati v boju za pikčasto majico, kasneje jo je z etapno zmago prevzel Tadej Pogačar, je z bojem odnehal tudi Mohorič.

Ta je bil pred etapo sicer še dodatno motiviran. "Danes smo bili res razočarani zaradi vsega, kar se je zgodilo včeraj zvečer. Odločeni smo bili, da pokažemo, da nimamo kaj skriti, da smo vsi dobri kolesarji in da ni naključje, da tukaj dosegamo dobre rezultate," je po etapi, v njej je zasedel 35. mesto, za nacionalno televizijo dejal Mohorič.

Francija policija Afera na Touru Šport Policijska racija pri "slovenski" ekipi na Touru

Šestindvajsetletnik iz Podblice je bil kot član moštva namreč del policijske racije v hotelu v Pauju, kjer so v sredo noč prebili člani Bahrain Victorious. Obisk policije je že prej potrdil šef ekipe Slovenec Milan Eržen, ki pa pravi, da to ni nič neobičajnega in da njihovi kolesarji ničesar ne skrivajo, je danes poročal kolesarski portal cyclingnews.com.

"Zaprosili so za datoteke treningov kolesarjev, preverili avtobus in to je to. Obisk je trajal eno uro, na koncu so se zahvalili. Zakaj so nas obiskali, ne vemo, bomo pa to danes ugotovili prek odvetnikov," je dejal Eržen, ki trdi, da ni nobenih razlogov, da ekipa ne bi nadaljevala dirke.

Matej Mohorič | Avtor: Epa Epa

Francoska policija je pozneje prav tako za cyclingnews.com potrdila, da je v ekipi Bahrain Victorious začela predhodno preiskavo zaradi domnevnih obtožb glede dopinga. V izjavi tožilstva v Marseillu so prav tako dejali, da so 3. julija začeli preiskavo ekipe Bahrain Victorious glede morebitnega "pridobivanja, prevoza, posedovanja in uvoza prepovedanih snovi ali metod".

"Nismo sicer najboljši, ampak še vedno včasih posežemo po vrhu. Tudi danes sem bil odločen, da dam danes vse od sebe in da pokažem vsem, koliko veljam kot kolesar. Mogoče ne grem vsak dan na polno, takrat ko grem, pa lahko zmagam v etapi," je še po etapi povedal Mohorič.

"To ni kar tako, da bi vzel čudežno tabletko in bil kar boljši, ampak je to plod trdega dela in dolgih let odrekanja in treninga. Po eni strani sem razočaran, po drugi strani pa sem vesel, da so nas preiskali in vem, da nimajo kaj najti. Upam, da bo od zdaj naprej jasno, da spadamo med najboljše ekipe na svetu in da tukaj ni nobenih nepravilnosti," je za RTV Slovenija zaključil Mohorič.

Preiskavo sicer pod budnim očesom francoskih tožilcev vodi urad OCLAESP, pristojen za javno zdravje, s sedežem v Marseillu, kjer je preiskavo uradno odprl državni tožilec.

Matej Mohorič | Avtor: Epa Epa

"S predhodno preiskavo se še naprej ugotavlja resničnost domnev glede kaznivih dejanj. Ta preiskava in izvedena akcija nikakor ne napovedujeta obstoja kaznivih dejanj. Kdor je osumljen ali preganjan, se šteje za nedolžnega, dokler se mu ne dokaže krivda," so iz tožilstva v Marseillu še zapisali v izjavi za javnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice