Šport > Kolesarstvo
11101 ogledov

Legenda se ne strinja s Pogačarjevim načinom: "Zmago bi moral prepustiti..."

Tadej Pogačar Profimedia
Tadej Pogačar je na veličasten način dobil kraljevsko etapo Dirke po Franciji, s katero je še povečal prednost v skupnem seštevku, toda legendarni Bradley Wiggins vidi v Tadejevem načinu napačen pristop.

Verjetno ga ni Slovenca, ki ne bi vedel, kako se je zaključila 17. etapa letošnje Dirke po Franciji. Naš šampion Tadej Pogačar je namreč z napadom v zadnjih 8,5 kilometrih vzpona na Col du Portet dobil kraljevsko etapo letošnjega Toura, obenem pa je še povečal prednost v skupnem seštevku in se močno približal tudi pikčasti majici za najboljšega hribolazca.

Do zmage je prišel potem, ko se je z napadom otresel vseh zasledovalcev razen Ekvadorca iz ekipe Ineos Grenadiers Richarda Carapaza in Danca iz Jumbo-Visme Jonasa Vingegaarda, s slednjima pa je obračunal v zadnjim metrih s sprintom na klanec.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Tadej je tako prišel do zelo željene zmage v rumeni majici, s svojim napadalnim pristopom pa je znova navdušil gledalce po celem svetu. Z izjemo legendarnega Bradleya Wigginsa.

Nekdanji zmagovalec Dirke po Franciji je namreč po etapi razkril, da je mnenja, da bi moral Pogačar zmago prepustiti Carapazu, saj bi s tem dobil močnega zaveznika v ekipi Ineos Grenadiers.

Tudi če bi Pogačar podaril zmago Carapazu, ostaja mala verjetnost, da bi ekipa Ineos postala resen Pogačarjev zaveznik, kar je bilo očitno že tekom 17. etape, ko Carapaz edini izmed vodilne trojice ni želel menjati ter pomagati Vingegaardu in Pogačarju, pa čeprav bi ravno sam pridobil največ, saj bi se s tem, ko so se otresli Rigoberta Urana, sam zavihtel na stopničke Dirke po Franciji.

Pogačar ni rabil povečati prednost pred zasledovalci, tudi Vingegaard je bil pred začetkom etape že na navideznih stopničkah, tako da bi z zlomom Urana največ pridobil prav Carapaz, ki pa ni niti za sekundo pomagal pri narekovanju tempa, temveč je ves čas hlinil nemoč, nato pa je z bliskovitim napadom sam poizkusil priti do zmage.

Richard Carapaz | Avtor: Epa Epa

Takšnega zaveznika Pogačar zagotovo ne potrebuje, poleg tega pa je vprašanje, če ekipa UAE Team Emirates resnično potrebuje kakšno pomoč. Na kraljevski etapi so njeni kolesarji opravili odlično delo, do konca dirke pa morajo opraviti le še s štirimi etapami, od tega dvema sprinterskima in enim kronometrom. Ekipa UAE Team Emirates mora tako zdržati le še četrtkovo poslednjo pirenejsko etapo, pa je svoje delo opravila z odliko.

Pogačar se je tako kar pravilno odločil, da je v svojo zavidanja vredno zbirko zmag dodal še peto etapno na Dirki po Franciji.

Komentarjev 1
  • marialorca 12:22 17.julij 2021.

    *****Z izjemo legendarnega Bradleya Wigginsa. Nekdanji zmagovalec Dirke po Franciji je namreč po etapi razkril, da je mnenja, da bi moral Pogačar zmago prepustiti Carapazu, saj bi s tem dobil močnega zaveznika v ekipi Ineos Grenadiers.*****Kaj je WIGGINS etapne zmage ...prikaži več poklanjal kot božična darila? Se mu je zaradi dopinga strgalo? Morda bi njegova taktika "pila vodo", če bi to bila tretja-četrta etapa. Zdaj so na koncu TDF. Gre logično skozi: POGI zmaga kronometer, zvečer odstopi, CARAPAZ dobi TDF

Sorodne novice