Šport > Kolesarstvo
859 ogledov

Pogačar bo jutri prehitel Rogliča: Sem samozavesten

Tadej Pogačar Epa
"Videti je kar dobro," pred zadnjimi tremi etapami Toura pravi Tadej Pogačar.

V skupnem seštevku je dirka po Franciji po zadnji gorski etapi in pred sobotno vožnjo na čas po vsej verjetnosti že odločena. Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) mora le še varno pripeljati v cilj in veselil se bo lahko druge skupne zmage na francoski pentlji. Na vrhu ima 22-letnik s Klanca pri Komendi pred zadnjima dvema 'resnima etapama' 5:45 minute naskoka pred skupno drugim Jonasom Vingegaardom (Jumbo-Visma), ki je v 18. etapi v cilj pripeljal dve sekundi za Pogačarjem. Toliko je v etapi zaostal tudi Richard Carapaz, ki skupno na tretjem mestu zaostaja še šest sekund več od Danca.

Z današnjo etapno zmago in osvojenimi dvojnimi točkami na vrhu vzpona na Luz Ardiden (13,3 km/7,4%) je Pogačar osvojil tudi pikčasto majico najboljšega hribolazca. V tem seštevku je glavnino točk nabral v zadnjih dveh etapah in ima na vrhu 19 točk naskoka pred Nizozemcem Woutom Poelsom (Bahrain Victorious). Do konca Toura sta na voljo le še dve točki.

"To je neverjetno. Po včerajšnjem dnevu niti ne vem ... Počutil sem se dobro in res sem zadovoljen z etapno zmago. Zame je to kot igra, že odkar sem se prvič usedel na kolo in uživam v tej igri," je 22-letnik odgovoril na vprašanje predstavnika organizatorjev Toura o tem, da je vse skupaj zanj videti kot igra.

Matej Mohorič Jezen Šport Slovenski as v etapo razočaran zaradi policije: Ni čudežne tabletke

Slovenski as je kasneje ocenil, da je skupna zmaga zdaj že 50-odstotno v njegovih rokah, a opozoril, da ostajajo še trije dnevi. "Ampak videti je kar dobro," je vseeno priznal Pogačar in pokomentiral še dogajanje v 18. etapi: "Bilo je zelo težko. Že na Tourmalet je bil ritem zelo močan, tako da sem lahko le sledil kolesu pred sabo. V tistih trenutkih ne razmišljaš kaj veliko, pozabiš na vse in si osredotočen na vožnjo. Na zadnjem klancu pa sem šel do maksimuma, meje."

Tadej Pogačar | Avtor: Epa Epa

Pogačar bo v petkovi etapi 12. oblekel rumeno majico, s čimer bo na vrhu slovenske lestvice prehitel Primoža Rogliča, ki jo je nosil 11-krat. Če bo zdržal do konca, bo svoji zbirki dodal še 13. in 14. dan v rumenem. Prave zaskrbljenosti v njegovem glasu ni bilo zaznati.

"Zakaj bi moral biti zaskrbljen? Za kronometer bomo videli, kako bo. To je disciplina, v kateri sem si vedno želel dati vse od sebe, čeprav lahko imaš tudi na tem kolesu slab dan. To bo nova izkušnja in komaj čakam na start," je še pristavil. Odgovoril pa je tudi na vprašanje, ali je mogoč lanski scenarij v dvoboju Pogačar - Roglič.

Tadej Pogačar Tour Šport Pogi z novo zmago dobil še eno majico, zaploskal mu je tudi Macron

"Upajmo, da ne. Mogoče. Lahko sicer izgubiš tudi šest minut na kolesu za kronometer. To se je že kdaj zgodilo, ampak vseeno sem samozavesten," je zaključil zdaj šestkratni zmagovalec etap na Touru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice