Šport > Kolesarstvo
2671 ogledov

O dopingu: "Ne vidim rešitve tega problema!"

Tadej Pogačar TdF Epa
Mnogi se še vedno ne morejo sprijazniti z uspehi Tadeja Pogačarja.

Nekdanji slovenski kolesar Martin Hvastija je prepričan, da je njegov rojak Tadej Pogačar na Touru izpolnil vsa pričakovanja. Obenem je za STA zdaj 51-letni selektor kolesarske reprezentance mlajših članov dejal, da so bili obrisi njegovega talenta vidni že v njegovih mladih letih.

"Pogačar je izpolnil vsa pričakovanja. Dirko je osvojil na res tradicionalen način v narekovajih. Zgodaj je oblekel rumeno majico, jo s pomočjo ekipe branil 14 dni. To je veliko težje kot tisto, kar je naredil lani. Ve se, da je lažje doseči prvo zmago, kot jo ponoviti. Pri še ne dopolnjenih 23 letih ima v žepu dve zmagi na Touru," je v pogovoru za STA Pogačarjeve predstave ocenil Hvastija.

Tadej Pogačar Pogačar odgovarja Šport Trije kolesarji napadli Tadeja in njegovo ekipo, neverjetno, česa ga obtožujejo!

"Pri Tadeju je zanimivo to, da je bil takoj vrhunski, v njegovi generaciji pa je bilo podobnih kar nekaj fantov. Pri mladincih je bil še precej nedodelan, neizdelan. Bil je pet kilogramov nad idealno težo, ampak že za to težo je imel vrhunske številke," je pojasnil. 

Martin Hvastija | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Hvastija je spregovoril še o senci, ki ves čas spremlja karavano kolesarstva. Doping je in bo vselej tema pogovorov v karavani in predmet ugibanja ob velikih dosežkih. "Te obtožbe res težko komentiram. Gre za frustracije večinoma francoskih ali starejših novinarjev iz krogov, ki so že doživeli temno plat kolesarstva," je o tej temi sprva dejal zdaj že stalni strokovni komentator kolesarskih prenosov Toura na javni televiziji.

Tadej Pogačar Do skupne zmage! Šport Tadej razkril, ali je resnično tudi na sobotni etapi šel na vso moč

"Samo na podlagi predpostavk, da gre za isti vzorec, so vse te obtožbe nerealne. Ne vidim drugega, kot da dokler ti tega ne dokažejo, nisi kriv. Sploh ne vidim rešitve tega problema, tudi Tadej ga ne. Ko jih je vprašal, kaj naj naredi drugače, da ga bodo gledali drugače, so mu odvrnili, da nič ne more storiti. Vedno bo ta sum obstajal. Samo rezultati na cesti in na testih so merodajni. Ostalo je blebetanje v prazno," je poudaril Hvastija.

"Tadej ve, da ga čakajo vprašanja v tej smeri, in tudi ekipa ga mora na to pripraviti. Čim dosegaš vrhunske rezultate, je to folklora. V kolesarstvu pač o dopingu govorimo na glas in se na vso moč proti dopingu borimo ter smo na to pripravljeni, za razliko od športov, ki ga sploh ne omenjajo," je zaključil.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.