Šport > Kolesarstvo
2542 ogledov

Jezni Mohorič s prstom na ustih do nove zmage na Touru

Matej Mohorič Epa
Matej Mohorič z novo izjemno predstavo.

Matej Mohorič je bil v 19. etapi aktiven že na začetku preizkušnje, bil je med prvimi ubežniki, ki so se jim kasneje pridružili še drugi, skupina je narastla na 20 kolesarjev. V ozadju se je glavnina hitro ustavila, pravega zanimanja za lov niso pokazali niti pri ekipi Deceuninck - Quickstep, kjer so se očitno odločili, da bo Mark Cavendish rekordno 35. zmago na Touru lovil na zadnji etapi v Parizu.

Mohorič, že zmagovalec sedme etape, je znova poizkusil z dolgim napadom, tekmece, ostalo jh je še 10, je presenetil 25 kilometrov pred ciljem in se odpeljal naprej. Naloga je bila zelo zahtevna, v šestih kilometrih pa je prednost povečal na okoli 40 sekund.

V ozadju niso dobro sodelovali, prednost se do 15 kilometrov pred ciljem ni veliko spreminjala, Mohorič, ki je znan po tem, da lahko na kolesu trpi dlje časa, pa je tudi kasneje ohranjal prednost.

Matej Mohorič | Avtor: Epa Epa

Ritem zasledovalne skupine so še naprej razbijali skoki posameznih kolesarjev, a se nihče ni uspel odlepiti. Vse bolj je postajalo jasno, da bo slovenski kolesar ekipe Bahrain Victorious prišel do nove zmage. Mohoriča je v zadnjih dveh sicer dodatno motivirala racija francoske policije, ki je v hotelu obiskala njegovo moštvo in tako 'preverjala' govorice, ki so se pojavile že na dirki Dauphine, da so rezultati bahrajnske ekipe 'čudni'. Mohorič že po 18. etapi ni skrival razočaranja in jeze zaradi tega, ker so ftancoski pristojni organi 'izpostavili' njegovo moštvo.

Francija policija Afera na Touru Šport Policijska racija pri "slovenski" ekipi na Touru Matej Mohorič Jezen Šport Slovenski as v etapo razočaran zaradi policije: Ni čudežne tabletke

Dva kilometra pred ciljem je prednost Slovenca narastla na več kot minuto, v zadnjem pa je Mohorič že začel slaviti svojo četrto zmago na največjih tritedenskih dirkah (2 zmagi na Touru, po ena na Vuelti in Giru). Ob prečkanju črte je pokazal na napis Bahrain na svoji majici, nato pa prislonil prst na usta in tako še enkrat pokazal, kaj meni o sumih in namigovanjih, ki so prišle na račun ekipe. Najbližji zasledovalci so zaostali za 58 sekund. 

Matej Mohorič | Avtor: Epa Epa

Matej Mohorič Mohorič Šport "Dva večera nazaj sem se počutil kot kriminalec"

Matej Mohorič | Avtor: Epa Epa

Glavnino z rumeno majico se je počasi bližala cilju. Na koncu je zaostala za malce več kot 20 minut (+20:50). Tadej Pogačar je imel tako precej miren dan pred jutrišnjo vožnjo na čas.

Pogi bo imel tako pred 30,8 kilometra dolgim kronometrom 5:45 prednosti pred Dancem Jonasom Vingegaardom in še šest sekund več pred Richardom Carapazom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice