Šport > Kolesarstvo
1723 ogledov

"Dva večera nazaj sem se počutil kot kriminalec"

Matej Mohorič Epa
Slovenski kolesarski as Matej Mohorič je zmagovalec 19. etape letošnje dirke po Franciji.

Slovenski kolesarji so se danes podpisali še pod peto etapno zmago na letošnjem Touru, kar je največ med vsemi nastopajočimi državami, s štirimi namreč sledijo Britanci po zaslugi Marka Cavendisha (Deceuninck-Quick-Step). Šestintridesetletnik z otoka Man bo moral na absolutni rekord po številu etapnih zmag na Touru, za zdaj ostaja pri 34, počakati do Elizejskih poljan v nedeljski zadnji etapi.

Od slovenskih kolesarjev ima tri posamične uspehe na letošnji dirki po Franciji nosilec rumene majice Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), danes pa je Mohorič (Bahrain Victorious) prikolesaril do svoje druge.

Do prve je slovenski državni prvak v cestni preizkušnji prišel v sedmi, najdaljši etapi letošnje francoske pentlje (249,1 km), ko je prav tako po samostojnem napadu v zaključku strl ubežnike. Tokrat je bila slika podobna, a na bolj ravnem terenu v okoli 40 km krajši etapi.

Tadej Pogačar Rumena majica Šport Pogi pokazal, da je glavni, zahteval je konec napada Matej Mohorič 19. etapa Šport Jezni Mohorič s prstom na ustih do nove zmage na Touru

Mohorič je 'kolegom' v begu ušel s samostojnim napadom 25 km pred ciljem in prišel do 14. zmage v poklicnem kolesarstvu, od tega ima etapne zmage tudi na obeh preostalih največjih tritedenskih pentljah. Leta 2017 je dobil sedmo etapo na Vuelti, leto kasneje pa deseto na Giru.

"Med etapo sem opazil, da imam dobre noge, ampak v prvi ubežni skupini ni bilo pravega sodelovanja. Prepričal sem jih, da moramo držati visok ritem, saj bi lahko tako sprinterske ekipe 'pokurile' veliko kolesarjev, da bi nadzorovali naš beg," je organizatorjem dirke po etapi povedal 26-letni Mohorič.

Matej Mohorič | Avtor: Epa Epa

O odločilnem napadu je dejal: "Ko je napadel Nils Politt, sem bil na na meji. Rekel sem si, da če je to najtežji trenutek, moram poskusiti še enkrat, četudi obsedim na robu cestišča. Res sem dal vse od sebe in ko sem pogledal nazaj, tam ni bilo nikogar. To je bil trenutek, ko sem šel do konca. Iztrošil sem se, nisem imel več moči, a na srečo mi je uspelo ohraniti prednost pred zasledovalci."

Tadej Pogačar "Ni vredno!" Šport Armstrong opozarja Pogačarja: Tako se vse skupaj začne Miguel Angel Lopez Odstopa Šport Še dva zvezdnika končala Tour, Roglič nazaj na kolesu

Znova sicer ni mogel mimo policijske racije v sredo zvečer. "V zaključku sem razmišljal predvsem o tem, kako sem se dva večera nazaj počutil kot kriminalec, ko nas je obiskala policija. Po eni strani je dobro, da so nas obiskali, saj to pomeni, da obstaja nadzor v kolesarski karavani in da pregledujejo ekipe. Po drugi strani pa sem razočaran nad sistemom, saj ni ravno prijetno, ko pridejo policaji v sobo in začnejo pregledovati zasebne stvari, kot so fotografije družine, sporočila," je še dodal zmagovalec današnje etape.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice