Šport > Kolesarstvo
43098 ogledov

Pogi pokazal, da je glavni, zahteval je konec napada

Tadej Pogačar Reševalni pas/Twitter
Tadej Pogačar uveljavil voljo nosilca rumene majice.

Slovenski šampion Tadej Pogačar, ki je tik pred drugo zmago na dirki po Franciji, je v maniri nosilca rumene majice ustavil sporen napad člana moštva Ineos Grenadiers Michała Kwiatkowskija ter ekipe Alpecin-Fenix. Nekdanji svetovni prvak se je podredil volji Slovenca, kar kaže na spoštovanje, ki si ga je 22-letni Pogi že pridobil v kolesarski karavani.

Poljak je sicer želel kreniti v beg, a se je za njim pognal Pogačar, po krajšem pogovoru pa je Kwiatkowski nehal močneje pritiskati na pedala. Čeprav so nekateri na socialnih medijih potezo Slovenca označili kot nekaj iz učbenika Lanca Armstronga, ta je diktiral številne reči v pelotonu med svojo dominanco na Tourih, pa jih je večina menila, da je mladi as ravnal pravilno.

Tadej Pogačar "Ni vredno!" Šport Armstrong opozarja Pogačarja: Tako se vse skupaj začne

Pred napadom Poljaka je prišlo namreč do novega množičnega padca, po nepisanih kolesarskih pravilih pa se ob takšnih dogodkih počaka na tiste, ki jih je ustavil padec.

Matej Mohorič Mohorič Šport "Dva večera nazaj sem se počutil kot kriminalec"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice