Šport > Kolesarstvo
2675 ogledov

Eden največjih kolesarjev napovedal slovo po koncu sezone

Andre Greipel Profimedia
Greipel se po koncu sezone poslavlja.

Nemški kolesar Andre Greipel je pred predzadnjo etapo dirke po Franciji sporočil, da bo po koncu sezone sklenil bogato športno pot. Izjemni nemški sprinter, sicer član moštva Israel Start-Up Nation, je v več kot 20 let trajajoči karieri poklicnega kolesarja zabeležil 158 zmag, dve od tega tudi letos.

Greipel, znan pod vzdevkom "gorila", trenutno nastopa na 19. tritedenski pentlji, enajst pa jih je zbral na Touru. Na največji dirki na svetu je slavil enajst etapnih zmag, na Giru sedem, na Vuelti pa štiri.

Andre Greipel | Avtor: Profimedia Profimedia

Nemec, ki je v petek praznoval 39. rojstni dan, je na letošnjem Touru štirikrat zasedel mesto v prvi deseterici, najvišje pa je posegel v 12. etapi, ko je bil šesti.

"Jutri bom na Touru zagotovo kolesaril zadnjič. Ponosen sem na vse, kar sem dosegel skupaj z moštvenimi kolegi in predstavniki ekip, za katere sem dirkal. Vedno sem bil hvaležen za vso podporo v ekipah in seveda moje družine. Brez njih ne bi dosegel ničesar," je za spletno stran moštva sporočil Greipel.

Andre Greipel | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice