Šport > Nogomet
1223 ogledov

Prvi šok: Brez poraza 44 tekem, zdaj ta na OI

Stina Blackstenius Epa
Švedinje prepričljivo boljše od štirikratnih olimpijskih prvakinj.

Švedska ženska nogometna reprezentanca je na uvodni tekmi skupinskega dela olimpijskega turnirja v Tokiu visoko premagala ZDA s 3:0. Američanke, sicer štirikratne olimpijske prvakinje, so doživele prvi poraz po 44 tekmah. Pri Švedinjah se je izkazala Stina Blackstenius z dvema goloma, enega je prispevala Lina Hurtig.

Poleg švedsko-ameriškega obračuna je bil v skupini G na sporedu še derbi Oceanije, ki ga je Avstralija proti Novi Zelandiji dobila z 2:1. En gol in podajo je za Avstralke vknjižila ena najboljših nogometašic na svetu, Samantha Kerr.

Brazilija je v okviru skupine F v Miyagiju zanesljivo premagala Kitajsko s 5:0. Za južnoameriško izbrano vrsto je dva gola dosegla Marta, po enega pa Debinha, Andressa in Beatriz. Marta je postala prva nogometašica, ki je vsaj gol dosegla na petih zaproednih OI.

V skupini F je visoko zmago z 10:3 dosegla še Nizozemska proti Zambiji. Štiri zadetke je za oranžne dosegla Vivianne Miedema, dva je prispevala Lieke Mertens, medtem ko je za Zambijo tri dosegla Barbra Banda.

Anglija je v Sapporu na kolena položila Čile. Za uvodno zmago z 2:0 v skupini E je oba zadetka prispevala Ellen White.  V isti skupini sta se domača reprezentanca Japonske in Kanada razšli brez zmagovalca (1:1). Kandčanke so prek Christine Sinclair povedle v šesti minuti, v 84. pa je točko domačim prinesla Mana Iwabuchi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice