Šport
5713 ogledov

Rusinja, ki nastopa za Slovenijo, po dveh dneh na Japonskem

Jekaterina Vedenejeva Aleš Fevžer/OKS
Dolga pot za članico slovenske olimpijske reprezentance.

Rusinja Jekaterina Vedenejeva, ki bo na olimpijskih igrah v Tokiu zastopala slovenske barve, je po dolgi poti srečno prispela na Japonsko. Kot je prek Instagrama sporočila članica slovenske olimpijske reprezentance, se je na Japonsko odpravila iz Rusije in že prispela v mestece Fukui. Pred njo so tu bivali tudi slovenski košarkarji.

Vedenejeva je na Instagramu zapisala, da ji je pot iz Moskve preko Pariza do Osake vzela skoraj dva dneva. "Po skoraj dveh dneh smo končno prispeli do kraja našega 10-dnevnega pripravljalnega tabora v mestu Fukui. Pot je bila zelo dolga in naporna," je sporočila 27-letna reprezentantka v ritmični gimnastiki.

Dodala je, da je bilo treba na letališču Osaka spet opraviti test na novi koronavirus, nekaj časa je trajalo tudi izpolnjevanje različnih papirjev, QR-kode, prehod carine in nato še peturna pot z avtobusom od Osake do Fukuija. Tu so priprave na olimpijski turnir opravili tudi slovenski košarkarji na čelu z Luko Dončićem, ki pa se za razliko od ritmičarke do Tokia niso odpravili z avtobusom, temveč z letalom in so po krajšem poletu danes že prispeli v olimpijsko vas v Tokiu.

Tokio OI 2020 medalje kolajne Tokio 2020 Šport Toliko medalj Američani napovedujejo Sloveniji

"In tu smo. Hotel je čudovit, dvorane še nisem videla, upam pa, da je tako dobra kot hotel. Zapustiti ga ne smemo, hrano nam prinesejo v sobo. V hotel vstopamo skozi ločen vhod, v etaži bivamo le mi. Premikamo se lahko samo v spremstvu in le do športne dvorane in nazaj, vsa druga premikanja so prepovedana," je nekaj zanimivosti ob široko nasmejani fotografiji skupaj s trenerko Jeleno Drožanovo nanizala Vedenejeva.

Dodala je, da bo morala vsak dan opravljati teste na novi koronavirus. "Trenirala bom dvakrat na dan ter skrbela za regeneracijo. To je moj urnik za naslednjih deset dni. Ljudje so tukaj zelo prijazni. Imam odlične pogoje za bivanje in tudi tolmača iz ruskega jezika," je še v ruščini zapisala slovenska ritmičarka in obljubila, da bo več o tem, kakšne so razmere za vadbo v športni dvorani, povedala po treningu.

Na igrah v Tokiu bodo tekmovanja v ritmični gimnastiki na sporedu ob koncu iger - med 6. in 8. avgustom. Od olimpijske premiere v ritmični gimnastiki v Los Angelesu 1984 nobeni Slovenki ni uspel preboj na največje športne igre na svetu, zato bo olimpijski nastop obenem za Slovenijo tudi prvenec na OI za to gimnastično disciplino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.