Šport > Košarka
1431 ogledov

"Dobili smo dve klofuti, a zdaj bo vse v redu"

Kevin Durant Profimedia
Ameriški zvezdnik samozavesten pred začetkom olimpijskih iger.

Prvo ime ameriške reprezentance je prepričano, da so zvezdniki lige NBA še pravočasno prejeli dve klofuti ob porazih na pripravljalnih tekmah z Nigerijo in Avstralijo. Američani sicer lovijo četrto zaporedno olimpijsko zlato.

"Imam občutek, da bo vse v redu, ko začnemo igrati tekme, ki bodo imele rezultatski pomen. Dobro je, da smo dobili dve klofuti, ki sta nas opomnili, da se ne bomo kar sprehodili skozi olimpijski turnir," je štiri dni pred prvo tekmo s Francozi dejal Kevin Durant. Prav Fracija je pred dvema letoma izločila ZDA v četrtfinalu svetovnega prvenstva.

Po omenjenih porazih sta sicer sledili zmagi proti aktualnim svrtovnim prvakom in podprvakom, Španiji in Argentini. "Zdi se mi, da vse boljše razumemo, kaj trener želi od nas. Fantje se vse bolj udobno počutijo kot del moštva in bolje razumejo svoje vloge," je še dodal Durant.

Tako kot pred devma letoma, ko so Američani osvojili skromno sedmo mesto, bo reprezentanco vodil sloviti Gregg Popovich. "Vsako leto je po svetu vse več odličnih igralcev, ki igrajo v ligi NBA, na velikih tekmovanjih pa zastopajo barve svojih reprezentanc. Konkurenca je iz leta v leto močnejša in to je odlično. Nasprotnike moraš spoštovati in igrati zelo čvrsto," pravi Popovich. Ta je nasledil Mika Krzyzewskega,  ki je ZDA popeljal do treh zaporednih zlatih kolajn.

Pri dveh od teh je sodeloval tudi Durant, ki si je zlato okoli vrata nadel v Londonu in Riu. "Vsi si nas želijo premagatei, vsi želijo videti naš poraz. Vsaka tekma prinaša nekaj več pritiska, naši tekmeci pridobivajo na samozavesti... Ampak vemo, kaj nas čaka," je zaključil Durant. 

V petek in soboto se bodo v Tokiu izbrani vrsti pridružili še štirje košarkarji. Zach LaVine se vrača iz karantene, do sinoči pa so se za naslov v ligi NBA borili Jrue Holiday, Khris Middleton in Devin Booker. Slednji je s Phoenixom klonil z 2:4 proti Milwaukeeju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice