Šport
111 ogledov

MOK bo vendarle dovolil klečanje proti rasizmu

Belgija Rusija klečanje rasizem Epa
Po novem so poteze, kot so stisnjena pest ali klečanje pred tekmo, dovoljene na športnih terenih, ne pa tudi na zmagovalnem odru.

Potem ko so prireditelji olimpijskih iger in Mednarodni olimpijski komite (MOK) doživeli kritike zaradi neprikazovanja podob športnikov, ki na olimpijskih tekmovanjih v znak protesta klečijo, so zdaj sporočili, da bodo tudi te slike vključili v pregled dogodkov in uradni slikovni material iger, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

tokio 2020 Tokio 2020 Šport Še druga država se je odpovedala igram

Prvi dan tekmovanj v Tokiu - v nekaterih panogah so se predtekmovanja začela še pred uradnim začetkom iger - so v sredo v povzetku dogajanja na uradnih kanalih Moka in iger podobe športnic in športnikov, ki klečijo pred začetkom tekmovanj, manjkale. Zaradi tega so številni kritizirali prireditelje in MOK, slednji je zdaj sporočil, da ne bo več omejeval takšnih prizorov.

V znak protesta proti rasizmu oziroma v podporo gibanju za pravice temnopoltih so simbolično potezo klečanja pred tekmami uporabile ženske nogometne ekipe Velike Britanije, Čila, ZDA, Švedske in Nove Zelandije.

"MOK bo na svojim omrežjih in kanalih odslej prikazoval tudi takšne trenutke na olimpijskih tekmovanjih," so danes sporočili iz krovne športne organizacije.

MOK je nedavno sicer spremenil 50. člen svojega olimpijskega pravilnika, ki je predvideval prepoved izražanja političnih mnenj na olimpijskih tekmovanjih in podelitvah medalj.

slovenska košarkarska reprezentanca Tokio Video Šport Selektor ga je izzval, tako je odgovoril Dončić
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice